• Ladakh – Kashmir

 • alt

Ladakh & Kashmir

“Čarobna zemlja ”
Najljepše i najtajnovitije mjesto na Zemlji…
Putovanje u čarobnu zemlju i tajnovite prostore podno Himalaja

16.500,00 kn
broj dana
18 dana
broj dana
 • svibanj 2021.
Zanima Vas? KONTAKTIRAJTE NAS

Plan putovanja

1. DAN
Okupljanje putnika u zračnoj luci Dr. Franjo Tuđman u Zagrebu i let za transfer destinaciju.

2. DAN
Ranojutarnji let za Delhi. Dolazak u Delhi. Transfer u hotel, odmor. Poludnevno razgledanje svih znamenitosti Delhija u pratnji stručnih vodiča i sa vlastitim prijevozom. Večera u hotelu. Noćenje. (Hotel Le seasons).

3. DAN
Nakon ranog doručka, transfer u zračnu luku Delhi i let Delhi-Srinagar. (75 min) Dolazak u Srinagar, obavljanje administrativnih formalnosti (Kašmir je regija gdje se turisti strogo kontroliraju). Odlazak u hotel, smještaj. Piće dobrodošlice i upoznavanje sa domaćinima i itinererom putovanja (Hotel Asian park ili sličan ). Poslije odmora obilazak ljepota Srinagara (Chasma Shahie, Pari Mahal, Botanical Garden, vožnja čamcem po jezeru). Povratak u hotel. Večera, noćenje.

4. DAN – SRINAGAR-BANDIPOORA-SRINAGAR
Cjelodnevni izlet i obilazak predivnih mjesta (Bouthu village, Well and Ded Maji Hind Aastana), predivne planine, obilazak Bandipoore-a. U povratku razgledanje i obilazak jezera Manasbal. Predvečer povratak u Srinagar, večera, noćenje u hotelu.

5. DAN – SRINAGAR-GULMARG
Nakon doručka polazak za Gulmarg (56 km). Cjelodnevno uživanje u predivnim prostranstvima prirode, planinama i pogledima. Vožnja žičarom na vrh planine i uživanje u pogledu (Kongpathri). Povratak u hotel, večera, noćenje (hotel HILTOP).

6. DAN – GULMARG-PAHALGAM
Nakon doručka vožnja za PAHALGAM (150 km) preko Awantipore. Obilazak BijBehare i dolazak u Pahalgam poslije podne. Potom obilazak Aru doline, Betaib i Chandiwari lokalnim transportom. Povratak u hotel, večera, noćenje. (hotel EDEN RESORT)

7. DAN – PAHALGAM-SRINAGAR
Nakon doručka povratak za Srinagar (98 km). Putem obilazak i zaustavljanje na svim zanimljivim mjestima. Dolazak u Srinagar i poslijepodne obilazak ROZBAL TOMB (grob „ Isusa Krista“ prema Da Vincijevom kodu i mnogim legendama) te centra grada. Transfer u BROD HOTEL (hotel na jezeru SAFINA GROUP). Večera na brodu, noćenje.

8. DAN
Nakon doručka odlazak iz hotela. Obilazak ljepota Srinagara (predivni vrtovi, palače, dvorci, polje tulipana…). Poslije podne polazak za SONMARG. Dolazak u hotel, večera, noćenje (hotel Akbar ).

9. DAN – SONMARG-KARGIL
Nakon doručka vožnja za Kargil (135 km), predivni prostori i uživanje u pogledu. Dolazak u Kargil. Transfer u hotel. Osvježenje i obilazak svih znamenitosti Kargila. Večera, noćenje ( Rangyul resort).

10. DAN – KARGIL-LEH
Nakon doručka vožnja (220 km) za Leh. Po dolasku u hotel odmor i aklimatizacija zbog dolaska na 3505 m nadmorske visine. Odmor, večera i noćenje.

11. DAN – LEH-THIKSY
Nakon doručka odlazak u razgledavanje SHEY palače, samostana THICKSY&HEMIS (čuvena mjesta iz legendi i priča, 5600 m). Povratak u hotel, odmor, večera i noćenje.

12. DAN – LEH-NUBRA VALLEY
Nakon ranog doručka odlazak iz hotela i vožnja do doline NUBRA preko KHARDUNGLA prolaza (5600 m), nojvišom cestom na svijetu. Cesta jednim dijelom prolazi mostom položenim na glečer, što je svjetska atrakcija te je upisana u Guinnessovu knjigu rekorda. U popodnevnim satima razgledavanje manastira DIKSIT, starog 515 g. smještenog na vrhu brda s kojeg se pruža panoramski pogled na dolinu. Večernja šetnja selom DISKIT i smještaj u DELUXE CAMP.

13. DAN
Nakon doručka posjet prekrasnom selu SUMUR u kojem se nalazi samostan SAMASTANLUNG GOMPA, kojeg je osnaovao Lama Tsutims Nima, kao i samostanskuzajednicu. Nakon obilaska SUMURA uživanje u vožnji džipovima (camel safari). Povratak u Leh, dolazak u hotel, večera, noćenje.

14. DAN
Rano buđenje, doručak (lunch paket). Vožnja do jezera PANGONG (6-satno putovanje kroz CHANGLA PASS- 5486 m). Jezero PANGONG je smješteno na 4267 m nadmorske visine. Jezero je smješteno u dubokom klancu (široko 6-7 km, a dugačko 130 km). Podijeljeno je između granice Indije i Kine. Tek nedavno je vlada odlučila otvoriti ovu destinaciju za turiste, te je stoga jezero čuvano vojskom. Ovi prostori predstavljaju nezaboravan doživljaj. Noćenje i večera u DELUXE CAMPING-u (Twin Cams).

15. DAN
Nakon doručka vožnja prema Lehu. Dolazak u hotel i odmor – slobodno vrijeme. Večera, noćenje.

16. DAN
Nakon doručka razgledavanje Leha i prekrasnih vizura njegove okolice. Shopping. Večera, noćenje.

17. DAN
Nakon doručka odlazak iz hotela u zračnu luku Leh. Let Leh-Delhi (75 min). Dolazak u Delhi i transport u hotel. Osvježenje i lokalno razgledavanje grada. Večera, odmor i priprema za odlazak u zračnu luku.

18. DAN
Povratak za Zagreb. Dolazak u Zagreb u popodnevnim satima.

U CIJENU URAČUNATO:

 • Povratne avio karte sa svim davanjima
 • Smještaj u hotelima na bazi polupansiona (doručak, večera)
 • Hotelski smještaj na svim destinacijama ( 3 i 4 *), te brod-hotel (de lux)
 • Doručak i večera svaki dan
 • Transferi i svi prijevozi na sve destinacije
 • Stručno vodstvo za sve destinacije
 • Sve takse i porezi
 • Ulaznice za sve znamenitosti, karta za vožnju gondolom (žičarom), vožnja jezerom, popodnevni čaj

U CIJENU NIJE URAČUNATO:

 • Trošak izrade vize za Indiju – vadi se u Zagrebu (370 kuna + 75 kuna naknade)
 • Osobni troškovi na putu (ručak, dodatni obroci i piće…)
 • Napojnice su obvezne u ovom dijelu svijeta: 50 EUR (vodiči, nosači, vozači…)

Uvjeti putovanja

GREEN PLANET d.o.o. turistička agencija, sjedište: Š. Petefija 206b, OSIJEK, OIB: 66557748633 , MB: 2423898, ID-kod:HR-AB-31-080727887

1. Sadržaj aranžmana
Organizator putovanja Green planet d.o.o. (u daljnjem tekstu Green planet ) jamči provedbu programa prema planu i programu aranžmana koji on organizira i koji ste primili. Sadržaj aranžmana organizator će ostvariti u potpunosti osim u slučaju izuzetnih okolnosti (rat, nemiri, štrajkovi, terorističke akcije, sanitarni poremećaji, elementarne nepogode, intervencije nadležnih vlasti i sl koje su izvan mogućnosti utjecaja Green Planet travel).

2. Rezervacije i plaćanje
Prijave za putovanje primaju se u agenciji Green planet . Prilikom prijave, za potvrdu rezervacije, putnik uplaćuje 20% cijene aranžmana (ukoliko u programu nije navedeno drugačije), te ostatak iznosa uplaćuje se najkasnije 21 dan prije početka putovanja ili se osigurava dokumentacija za nespornu naplatu ukupne cijene do ugovorenog roka plaćanja, osim za jednodnevne izlete kada je plaćanje isključivo jednokratno. Za individualne rezervacije kao i za sve rezervacije “na upit” (kada za pojedini aranžman u trenutku prijave putnika za određeno putovanje nema mjesta ali ih je Green planet u mogućnosti osigurati dodatno). U slučaju uplaćenog i potvrđenog aranžmana, svaka promjena datuma i korisnika putovanja plaća se prema važećim cjenicima usluga i pravilima kompanija.

3. Sadržaj i cijena aranžmana
Sadržaj aranžmana, odnosno cijena aranžmana uključuje sve što je organizator putovanja naveo u programu putovanja osim fakultativnih izleta koji nisu uključeni u cijenu aranžmana. Navedene cijene u cjeniku i programima vrijede za plaćanje gotovinom. Ukoliko se stranka odluči plaćati karticom, cijena se uvećava. Ove se usluge trebaju zatražiti prilikom prijave i doplaćuju se na cijenu aranžmana. Fakultativne i posebne usluge koje putnik zatraži tijekom trajanja putovanja plaćaju se turističkom pratitelju ili predstavniku organizatora putovanja u valuti zemlje u kojoj se usluga pruža. Cijene aranžmana objavljene su u kunama, a izračunate su prema cijenama usluga u referentnim valutama po prodajnom tečaju poslovne banke organizatora putovanja na određeni dan. Green planet može, najkasnije 20 dana prije početka putovanja, zahtijevati povećanje ugovorene cijene ako je nakon sklapanja ugovora došlo do promjene valutnih tečajeva ili do promjene u tarifama prijevoznika ili hotelijera, uključujući povećanje troškova goriva ili povećanje pristojbi i to isključivo u pismenom obliku. Putnik se obvezuje prihvatiti povećanje ugovorene cijene do 10%. Ukoliko dođe do povećanja ugovorene cijene u iznosu većem od 10% putnik ima pravo odustati od aranžmana, s tim da je to dužan pismenim putem priopćiti Green planet u roku od 2 dana od primljene obavijesti. U slučaju odustanka od aranžmana putnik nema pravo na nadoknadu štete. Ako putnik svoj odustanak ne dostavi Green planet u pismenom obliku i u navedenom roku, smatra se da je suglasan s promjenom cijene.

4. Kategorizacija i opis usluga
Ponuđeni smještajni objekti, restorani, prijevozna sredstva i dr. opisani su prema službenoj kategorizaciji u vrijeme izdavanja programa i podložni su nadzoru mjesnih turističkih organizacija. Kategorizacije nisu iste u različitim destinacijama i stoga nisu usporedive, stoga organizator nije odgovoran ako dođe do promjene kategorizacije.

5. Otkazivanje putovanja od strane Green Planet Travela ili promjena programa
Ako nastupe izvanredne okolnosti koje se ne mogu predvidjeti, izbjeći ili ukloniti organizator putovanja ima pravo izmijeniti program. Smještaj koji je ugovoren može se zamijeniti samo sa smještajem u objektu iste ili više kategorije. Ukoliko se ne prijavi potreban broj putnika predviđen za određeni aranžman organizator može također otkazati aranžman. Organizator putovanja dužan je obavijestiti putnike o otkazu putovanja najmanje 5 dana prije početka aranžmana, te im vratiti sav uplaćeni iznos aranžmana. Green planet zadržava pravo promjene dana ili sata putovanja zbog promjene reda letenja ili zbog nastupanja nepredviđenih okolnosti, pravo promjene smjera putovanja ukoliko se promijene uvjeti za putovanje (promijenjen red letenje, sigurnosna situacija u određenoj zemlji, elementarne nepogode ili druge situacije na koje Green planet ne može utjecati) i to bez naknade štete, a prema važećim propisima u domaćem i međunarodnom prometu. Green planet ne preuzima odgovornost za promjene radi nepredviđenih okolnosti i više sile u toku putovanja. U tom slučaju može osigurati usluge s obzirom na danu situaciju. Green planet ne odgovara za eventualne pogreške u tisku programa u sklopu brošura/kataloga kao i za pogrešne unose podataka od strane operatera na Green planet travel web-stranicama.

U  slučaju nemogućnosti realizacije putovanja zbog „više sile“ (elementarne nepogodne, epidemije, ratnog stanja itd.) agencija ne snosi nikakvu odgovornost.

6. Otkazivanje putovanja od strane putnika
Ukoliko putnik otkaže uplaćeni aranžman, Green planet od ukupne cijene aranžmana zadržava (ako u programu nije navedeno drugačije): Europska putovanja: do 30 dana prije polaska 10% cijene aranžmana, a najmanje 100 kn, · 29-22 dana prije polaska 30% cijene aranžmana, · 21-15 dana prije polaska 50% cijene aranžmana, · 14-8 dana prije polaska 80% cijene aranžmana, · 7-0 dana prije i nakon polaska 100% cijene aranžmana. · Daleka putovanja: do 45 dana prije polaska 25% cijene aranžmana, · 45-30 dana prije polaska 60% cijene aranžmana, · 30-0 dana prije polaska i nakon polaska 100 % cijene aranžmana. · Navedeni troškovi primjenjuju se i na promjene datuma polaska ili smještajnog objekta kao i na sve druge bitne promijene. Green planet zaračunava stvarne troškove zamjene ako putnik-nosilac ugovora otkaže putovanje, a nađe drugog korisnika iste rezervacije koji zadovoljava sve uvjete za korištenje navedenog aranžmana. Ukoliko 21 dan prije polaska na put putnik nije uplatio ostatak iznosa ili osigurao neospornu naplatu aranžmana, Green planet smatra da je putnik odustao od rezervacije, bez mogućnosti isplate uplaćene akontacije za putovanje.

7. Putni dokumenti, poštivanje propisa
Svaki putnik koje se prijavljuje za putovanje van zemlje dužan je imati važeće osobne isprave. Ako je za putovanje potrebna viza za ulazak u određenu zemlju organizator je dužan obavijestiti putnika o potrebnim dokumentima koji su potrebni za ishođenje vize. Organizator putovanja ne garantira za ishođenje i pravovaljanost vize. Putnik je dužan poštivati carinske i devizne propise. Ukoliko putnik zbog nepoštivanja propisa ne može nastaviti putovanje, sam snosi sve troškove i posljedice koje zbog toga nastanu. Ukoliko putnik za vrijeme trajanja putovanja izgubi putne dokumente ili mu budu ukradeni, dužan je na vlastiti trošak osigurati nove. Putnik je dužan brinuti se da on osobno, njegovi dokumenti i prtljaga ispune uvjete predviđene viznim, graničnim, carinskim, zdravstvenim i drugim propisima kako RH tako i zemlje u koju se putuje, pridržavati se kućnog reda u ugostiteljskim i hotelskim objektima te surađivati s predstavnikom organizatora putovanja i davateljima usluga u dobroj namjeri. U slučaju nepoštovanja navedenih obaveza putnik odgovara za načinjenu štetu, a Green planet otklanja svaku odgovornost za takvu štetu. U tom slučaju iznos štete putnik podmiruje kod vlasnika objekata (hotela, apartmana i sl.) na recepciji. Za destinacije za koje je potrebno cijepiti se prema propisima Svjetske zdravstvene organizacije treba posjedovati potvrde i dokumente o cijepljenju. U tom slučaju treba priložiti liječničku potvrdu da je cijepljenje provedeno. Putnik je dužan prilikom polaska na putovanje predočiti dokument o putovanju turističkom pratitelju, ova stavka odnosi se samo na organizirana putovanja. U slučaju nepoštivanja neke od ovih obveza, putnik odgovara organizatoru za učinjenu štetu.

8. Paket putnog osiguranja
Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, djelatnici agencije dužni su putniku ponuditi “paket” putnog osiguranja koji se sastoji od: zdravstvenog osiguranja za vrijeme boravka u inozemstvu, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, osiguranje prtljage, te osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje od otkaza vrijedi samo u slučajevima: vojni poziv, bolest, smrtni slučaj u užoj obitelji i to uz obaveznu pismenu potvrdu. Potpisom ugovora putnik potvrđuje da mu je ponuđen paket putnih osiguranja. U slučaju da putnik zahtijeva navedena osiguranja, ona se mogu izravno ugovoriti kod osiguravatelja ili kod Green planet , pri čemu Green planet sudjeluje samo kao posrednik. U slučaju aktiviranja police putnog osiguranja putnik može kontaktirati Uniqa osiguranje . Polica putnog osiguranja ne može se ugovoriti naknadno!!!

9. Zaštita osobnih podataka
Putnik osobne podatke daje dobrovoljno. Osobni podaci putnika potrebni su u procesu realizacije ugovorenih aranžmana i koristit će se za daljnju komunikaciju. Green planet se obvezuje da osobne podatke putnika neće iznijeti iz zemlje osim u svrhu realizacije ugovorenih aranžmana. Iznimka od davanja osobnih podataka trećim osobama odnosi se na ugovaranje polica putnog osiguranja, odnosno ukoliko putnik zaključi policu osiguranja, tada će se njegovi osobni podaci proslijediti osiguravajućem društvu. Osobni podaci putnika čuvat će se u bazi podataka agencije. Putnik je suglasan da se njegovi osobni podaci mogu koristiti u svrhu marketinških akcija Green planet . Potpisom na prijavni obrazac putnik je suglasan da dostavljene osobne podatke, Green Planet koristi za osobne svrhe organizacije putovanja i da ih čuva u svojoj arhivi.

10. Rješavanje prigovora
Putnik ima pravo prigovora zbog neispunjene ugovorene usluge. Putnik je dužan uložiti pismeni prigovor Green planet i to u roku od 8 dana od dana završetka putovanja. Prigovori uloženi nakon isteka roka od 8 dana neće se uzeti u razmatranje. Naglašavamo da je u interesu putnika da nastupa u dobroj namjeri i iskaže volju za rješavanjem prigovora u tijeku putovanja te svoj pismeni prigovor uputi davatelju usluge na licu mjesta (recepciji, prijevozniku, ugostitelju ili turističkoj agenciji u odredištu) te od davatelja usluga zatraži pismenu potvrdu da je zaprimio prigovor. Svaki putnik / nositelj ugovora prigovor podnosi zasebno. Green planet neće uzeti u razmatranje grupne prigovore. Green planet je dužan donijeti pismeni odgovor na prigovor u roku od 14 dana po primitku prigovora. Ako je potrebno radi prikupljanja informacija i provjere navoda iz prigovora, Green planet može odgoditi rok donošenje rješenja za još 14 dana, a o čemu je dužan, u pismenom obliku, obavijestiti putnika podnosioca prigovora. Green planet će riješiti samo one prigovore za koje putnik dostavi dokaz da je uputio pismeni prigovor davatelju usluge na licu mjesta i da se uzrok nije mogao otkloniti na licu mjesta. Ukoliko je zbog krivnje Green planet došlo do neispunjenja programa ili dijela usluga, putnik ima pravo na naknadu u visini stvarne vrijednosti neiskorištenih usluga i ne može obuhvatiti već iskorištene usluge kao ni cjelokupni iznos aranžmana.

11. Prtljaga
Na čarterskim letovima putnik ima pravo na besplatan prijevoz do 20 kg prtljage kao i na redovnim zračnim letovima. Djeca do 2 godine nemaju pravo na besplatan prijevoz prtljage. Putniku se preporuča osiguranje prtljage kod osiguravajućeg društva. Organizator društva nije odgovoran za izgubljenu, uništenu ili ukradenu prtljagu, kao ni za krađu prtljage ili dragocjenosti u hotelu.

12. Putovanja u organizaciji drugih organizatora/turoperatora
Za svaki pojedini program primjenjuju se uvjeti odgovornog organizatora koji je naveden za to putovanje. Svi programi u kojima Green planet nastupa kao posrednik, Green planet ne odgovara za provedbu putovanja odnosno turističkih aranžmana kojima nije odgovorni organizator već samo posreduje u prodaji. Svi turistički aranžmani koje Green planet zastupa kao posrednik posebno su označeni, a što će biti vidljivo na ugovoru o putovanju. U tom slučaju primjenjuju se opći uvjeti navedenog odgovornog organizatora putovanja. Potpisivanjem ugovora ugovaratelj/putnik u cijelosti prihvaća program i uvjete putovanja.

13. Nadležnost suda
Stranke se obvezuju da će moguće sporne slučajeve riješiti sporazumno. U slučaju spora nadležan je sud u Osijeku, primjenjuje se hrvatsko pravo.

14. Završne odredbe
Opći uvjeti i uputstva o putovanju su sastavni dio ugovora kojeg ugovaretelj/putnik sklapa sa Green planet odnosno ovlaštenom turističkom agencijom u kojoj se prijavio za putovanje u organizaciji Green planet . Ovo izdanje uvjeta putovanja stupa na snagu 08. lipnja 2016. godine.

Dokumenti

 


 

Green Planet Travel – turistička agencija

OIB: 6655774863
Sjedište: Š. Petefija 206b, Osijek, Hrvatska
Ured u Zagrebu: Šestinski dol 99a
ŽR: Raiffeisen BANK
IBAN: HR9124840081105420411

Odgovorna osoba: Vlatko Kalapoš

Temeljni kapital: 20 000, 00 kn (uplaćen u cijelosti)
ID-kod: HR-AB-31-080727887

 


 

Mobitel: +385 91 333 9999

E-mail: info@gptravel.eu

Imate pitanja?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • splash
 • explore
Istražite više!
Pregledajte sve destinacije!