• Ladakh – Leh

 • alt

Ladakh – Leh Tour

Sjeverna Indija uz granicu sa Tibetom, nalazi se na 3500 m u plodnoj dolini Inda i predstavlja mjesto nastanka budizma. Čudesno putovanje prepuno uživanja i veličanstvenih doživljaja uz smještaj u vrhunskim hotelima.

14.799,00 kn
broj dana
13 dana
broj dana
 • Kolovoz i rujan 2020, termini po dogovoru
Zanima Vas? KONTAKTIRAJTE NAS

Plan putovanja

1.DAN: ZAGREB – DELHI

Okupljanje putnika u zračnoj luci „Dr. Franjo Tuđman“  te let za Dohu, Dubai ili Istanbul (ovisno o avio kompaniji). Transfer na let za Delhi.DAN: DELHI-LEH

2.DAN: DELHI – LEH

Noćni let za Delhi. Dolazak u Delhi u jutarnjim satima, rješavanje viza i prelazak na let Delhi – Leh. Po dolasku u Leh (prema redu letenja) u zračnoj luci će nas dočekati predstavnik partnerske agencije i imamo transfer do hotela.  Cijeli dan vrijeme za odmor zbog aklimatizacije na visoku nadmorsku visinu Leha (3 500 m). Nakon odmora lagana šetnja, večera i  noćenje u hotelu u Lehu.

 1. DAN: LEH

Nakon doručka u hotelu posjećujemo palaču Shey, samostan Thiksey, muzej palače Stok te čudnovat samostan Hemis – jedan od najstarijih i najmistzerioznijih budističkih samostana u kojem su pronađeni ostaci zapisa o povjesti civilizacije i života Isusa Krista.  Nakon cjelodnevnog obilaska i uživanja u predivnim lokacijama povratak u hotel, večera i noćenje.

 1. DAN: LEH – DOLINA NUBRA

Nakon doručka odlazak u dolinu Nubra, vožnja preko Khardong-la (5 602 m) te uživanje u pogledu na veličanstvene vrhove svijeta.  Nakon silaska s prijevoja, nastavljamo životopisnu vožnju preko područja Sumoor i Samstaling Gompe. Nastavljamo vožnju preko Deskita kako bi vidjeli tamošnji samostan. Večera i noćenje u hotelu.

 1. DAN: DOLINA NUBRA

Nakon doručka posjećujemo Hundar i pješčane dine. Na ovom području živi posebna vrsta dvogrbih deva – Baktrijska deva te oni koji žele imaju mogućnost da odu na kratak safari jašući na devama (fakultatativno). Nakon uživanja u pješčanim dinama nastavljamo našu vožnju i posjećujemo posljednje pogranično selo Turtuk, smješteno na samoj granici sa Tibetom (Kinom), gdje se družimo sa stanovnicima sela. Nakon cjelodnevnog izleta vraćamo se u dolinu Nubre u hotel gdje imamo večeru i noćenje.

 1. DAN: DOLINA NUBRE – JEZERO PANGONG

Nakon doručka napuštamo hotel i vozimo se do jezera Pangong prelazeći preko sela Shyok, Durbuka i Tangstea. Tijekom cjelodnevnog putovanja zaustavljamo se na mnogim atraktivnim vidikovcima blizu jezera kako bi uživali u čarobnim pogledima. Konačno dolazimo do prekrasnog jezera Pangong. Nakon uživanja i razgledavanja jezera dolazak u hotel gdje imamo večeru i noćenje.

 1. DAN: PANGONG TSO – TSO MORIRI

Nakon doručka krećemo na fascinantnu vožnju do veličanstvenog  jezera Tso Moriri , koje se nalazi na nadmorskoj visini od 4 511 m s površinom od oko 140 km. Ono spada u najveće jezero na najvišljoj nadmorskoj visini u cijeloj Indiji. Ova prekrasna pustoš spada u jedno od najizlorijanijih i najusamljenijih mjesta koje ćemo vidjeti na našem putovanju. Usput obilazimo naselje Chusul. Provesti ćemo večer promatrajući siluete prekrasnih okolnih planina te uživati u mirnom pogledu na jezero, uz večeru u šatorskim kućicama u kojima ćemo prespavati.

 1. DAN: TSOMORIRI – TSOKAR – TAGLANGLA – LEH

Nakon doručka krećemo razgledati Puga Sumdo, a zatim cestom preko prijevoja Polokongka (4 920 m) te posjećujemo jezero Tsokar – slano jezero na visoravni Rupsho u kojem žive čanganski nomadi i obitavaju mnoge rijetke divlje životinje. Nakon razgledavanja predivnih krajolika krećemo nazad prema Lehu preko ceste  Manali – Leh, usput prelazeći najvišu cestu na svijetu – Taglang-la (5 328 m). Dolazimo u hotel u Leh na večeru i noćenje.

 1. DAN: VOŽNJA DO ARIJSKE DOLINE

Danas imamo zanimljiv dan vozeći se prema zapadu u Arijsku dolinu, gdje ćemo vidjeti sveto mjesto Pathar Sahib gurudwara te neobjašnjiv fenomen Magnetsko brdo – brdo za koje postoji teorija da ima jaku magnetnu silu te privlači vozila u svojoj blizini, kao i teorija optičke iluzije zbog koje pad ceste koja vodi do Magnetskog brda zapravo izgleda poput uspona. Dakle, kad vidite vozilo kako ide uzbrdo, zapravo ide nizbrdo. Vidjet ćemo i Sangam – životopisno područje smješteno između zapanjujućih planina hladne pustinje, ušće raskošnih rijeka Indus i Zanskar. Nastavljamo slijediti rijeku Indus i zaustavljamo se u Achinathangu da bismo vidjeli neobično svetište Rock Art – najbolje očuvane prehistorijske crteže i simbole te najstariji oblik umjetnosti u Ladakhu, koji je stotinama godina bio prometni koridor za trgovce i hodočasnike između Juga i Srednje Azije. Ti su putnici, zajedno s Ladakhovim ranim stanovnicima, ostavili tragove u obliku tisuća petroglifa – figure ili simboli isklesani u stijene. Nadalje, dolazimo u luksuzni kamp Beema Lastang, gdje imamo večeru i noćenje.

Arijska dolina predstavlja čudesnu rajsku dolinu u Himalajama gdje žive jedni od najstarijih ljudi na svijetu. Posjet ovoj dolini predstavlja pravi doživljaj za sve turiste.

 1. DAN: VOŽNJA DO KARGILA PREKO PLANINSKOG PRIJEVOJA HIMBOTINGLA

Nakon doručka vožnja prema zapadu slijedeći rijeku Indus preko grada Batalik i dalje do planinskog prijevoja Himbotingla gdje se pruža nevjerojatan pogled na dolinu Suru i dolinu Kargil. Dolazimo u mjesto Kargil, gdje se prijavljujemo u hotel. Ako imamo vremena obilazimo grad. Večera i noćenje.

 1. DAN: VOŽNJA NATRAG U LEH PREKO LAMAYURA

Nakon doručka vožnja do Drassa gdje ćemo vidjeti poznati ratni spomenik ( simbol poznatog Indijsko-Pakistanskog rata) i dalje do samostana Lamaayuru (čuveni budistički manastir u stijenama)  prelazeći prijevoj Fatu La. Vožnja do samostana Alchi i natrag u Leh. Večera i noćenje u našem hotelu u Lehu.

 1. DAN: LEH I POČETAK POVRATKA

Prema redu letenja transfer u zračnu luku te let Leh – Delhi i dalje nastavak putovanja prema Zagrebu.

 1. DAN: ZAGREB

Dolazak u Zagreb prema redu letenja i završetak našega putovanja.

 

Popis hotela Sup Deluxe:

 • Leh – Hotel Grand Himalaya / Ladakh Residency
 • Nubra – Mystic Meadows Earth Home
 • Pangong – World Attic Camp
 • Tsomoriri – Tsomoriri Camp & Resort
 • Aryan Valley – Aryan Valley Camp
 • Kargil – Highland Resort

 

Cijena uključuje:

 • smještaj s doručkom + večerom u luksuznim hotelima (hoteli baza 4 *)
 • svi transferi i prijevozi sa A/C vozilima (kombi vozila ili SUV) prema potrebi
 • svi izleti i obilasci u pratnji vodiča
 • sve dozvole, takse i porezi
 • sve povratne avio karte na cijelom putovanju sa uključenim pristojbama
 • svi transferi u zračnim lukama
 • pratitelj grupe od strane Green planet travel agencije
 • sve navedeno u programu

 

Cijena ne uključuje:

 • osobni troškovi na putovanju
 • jela koja nisu navedena u programu
 • fakultativno: jahanje na devama, vožnje biciklom…
 • napojnice za vodiče, vozače, nosače itd (50 EUR po osobi za cijelo putovanje), napojnice su obaveze i daju se voditelju agencije na početku putovanja
 • putno i zdravstveno osiguranje (moguće je zaključiti osiguranje preko GPT, Uniqa osiguranje)
 • trošak izrade viza za Indiju (agencija nudi izradu viza za putovanje cca 400 kuna )

Uvjeti putovanja

GREEN PLANET d.o.o. turistička agencija, sjedište: Š. Petefija 206b, OSIJEK, OIB: 66557748633 , MB: 2423898, ID-kod:HR-AB-31-080727887

1. Sadržaj aranžmana
Organizator putovanja Green planet d.o.o. (u daljnjem tekstu Green planet ) jamči provedbu programa prema planu i programu aranžmana koji on organizira i koji ste primili. Sadržaj aranžmana organizator će ostvariti u potpunosti osim u slučaju izuzetnih okolnosti (rat, nemiri, štrajkovi, terorističke akcije, sanitarni poremećaji, elementarne nepogode, intervencije nadležnih vlasti i sl koje su izvan mogućnosti utjecaja Green Planet travel).

2. Rezervacije i plaćanje
Prijave za putovanje primaju se u agenciji Green planet . Prilikom prijave, za potvrdu rezervacije, putnik uplaćuje 20% cijene aranžmana (ukoliko u programu nije navedeno drugačije), te ostatak iznosa uplaćuje se najkasnije 21 dan prije početka putovanja ili se osigurava dokumentacija za nespornu naplatu ukupne cijene do ugovorenog roka plaćanja, osim za jednodnevne izlete kada je plaćanje isključivo jednokratno. Za individualne rezervacije kao i za sve rezervacije “na upit” (kada za pojedini aranžman u trenutku prijave putnika za određeno putovanje nema mjesta ali ih je Green planet u mogućnosti osigurati dodatno). U slučaju uplaćenog i potvrđenog aranžmana, svaka promjena datuma i korisnika putovanja plaća se prema važećim cjenicima usluga i pravilima kompanija.

3. Sadržaj i cijena aranžmana
Sadržaj aranžmana, odnosno cijena aranžmana uključuje sve što je organizator putovanja naveo u programu putovanja osim fakultativnih izleta koji nisu uključeni u cijenu aranžmana. Navedene cijene u cjeniku i programima vrijede za plaćanje gotovinom. Ukoliko se stranka odluči plaćati karticom, cijena se uvećava. Ove se usluge trebaju zatražiti prilikom prijave i doplaćuju se na cijenu aranžmana. Fakultativne i posebne usluge koje putnik zatraži tijekom trajanja putovanja plaćaju se turističkom pratitelju ili predstavniku organizatora putovanja u valuti zemlje u kojoj se usluga pruža. Cijene aranžmana objavljene su u kunama, a izračunate su prema cijenama usluga u referentnim valutama po prodajnom tečaju poslovne banke organizatora putovanja na određeni dan. Green planet može, najkasnije 20 dana prije početka putovanja, zahtijevati povećanje ugovorene cijene ako je nakon sklapanja ugovora došlo do promjene valutnih tečajeva ili do promjene u tarifama prijevoznika ili hotelijera, uključujući povećanje troškova goriva ili povećanje pristojbi i to isključivo u pismenom obliku. Putnik se obvezuje prihvatiti povećanje ugovorene cijene do 10%. Ukoliko dođe do povećanja ugovorene cijene u iznosu većem od 10% putnik ima pravo odustati od aranžmana, s tim da je to dužan pismenim putem priopćiti Green planet u roku od 2 dana od primljene obavijesti. U slučaju odustanka od aranžmana putnik nema pravo na nadoknadu štete. Ako putnik svoj odustanak ne dostavi Green planet u pismenom obliku i u navedenom roku, smatra se da je suglasan s promjenom cijene.

4. Kategorizacija i opis usluga
Ponuđeni smještajni objekti, restorani, prijevozna sredstva i dr. opisani su prema službenoj kategorizaciji u vrijeme izdavanja programa i podložni su nadzoru mjesnih turističkih organizacija. Kategorizacije nisu iste u različitim destinacijama i stoga nisu usporedive, stoga organizator nije odgovoran ako dođe do promjene kategorizacije.

5. Otkazivanje putovanja od strane Green Planet Travela ili promjena programa
Ako nastupe izvanredne okolnosti koje se ne mogu predvidjeti, izbjeći ili ukloniti organizator putovanja ima pravo izmijeniti program. Smještaj koji je ugovoren može se zamijeniti samo sa smještajem u objektu iste ili više kategorije. Ukoliko se ne prijavi potreban broj putnika predviđen za određeni aranžman organizator može također otkazati aranžman. Organizator putovanja dužan je obavijestiti putnike o otkazu putovanja najmanje 5 dana prije početka aranžmana, te im vratiti sav uplaćeni iznos aranžmana. Green planet zadržava pravo promjene dana ili sata putovanja zbog promjene reda letenja ili zbog nastupanja nepredviđenih okolnosti, pravo promjene smjera putovanja ukoliko se promijene uvjeti za putovanje (promijenjen red letenje, sigurnosna situacija u određenoj zemlji, elementarne nepogode ili druge situacije na koje Green planet ne može utjecati) i to bez naknade štete, a prema važećim propisima u domaćem i međunarodnom prometu. Green planet ne preuzima odgovornost za promjene radi nepredviđenih okolnosti i više sile u toku putovanja. U tom slučaju može osigurati usluge s obzirom na danu situaciju. Green planet ne odgovara za eventualne pogreške u tisku programa u sklopu brošura/kataloga kao i za pogrešne unose podataka od strane operatera na Green planet travel web-stranicama.

U  slučaju nemogućnosti realizacije putovanja zbog „više sile“ (elementarne nepogodne, epidemije, ratnog stanja itd.) agencija ne snosi nikakvu odgovornost.

6. Otkazivanje putovanja od strane putnika
Ukoliko putnik otkaže uplaćeni aranžman, Green planet od ukupne cijene aranžmana zadržava (ako u programu nije navedeno drugačije): Europska putovanja: do 30 dana prije polaska 10% cijene aranžmana, a najmanje 100 kn, · 29-22 dana prije polaska 30% cijene aranžmana, · 21-15 dana prije polaska 50% cijene aranžmana, · 14-8 dana prije polaska 80% cijene aranžmana, · 7-0 dana prije i nakon polaska 100% cijene aranžmana. · Daleka putovanja: do 45 dana prije polaska 25% cijene aranžmana, · 45-30 dana prije polaska 60% cijene aranžmana, · 30-0 dana prije polaska i nakon polaska 100 % cijene aranžmana. · Navedeni troškovi primjenjuju se i na promjene datuma polaska ili smještajnog objekta kao i na sve druge bitne promijene. Green planet zaračunava stvarne troškove zamjene ako putnik-nosilac ugovora otkaže putovanje, a nađe drugog korisnika iste rezervacije koji zadovoljava sve uvjete za korištenje navedenog aranžmana. Ukoliko 21 dan prije polaska na put putnik nije uplatio ostatak iznosa ili osigurao neospornu naplatu aranžmana, Green planet smatra da je putnik odustao od rezervacije, bez mogućnosti isplate uplaćene akontacije za putovanje.

7. Putni dokumenti, poštivanje propisa
Svaki putnik koje se prijavljuje za putovanje van zemlje dužan je imati važeće osobne isprave. Ako je za putovanje potrebna viza za ulazak u određenu zemlju organizator je dužan obavijestiti putnika o potrebnim dokumentima koji su potrebni za ishođenje vize. Organizator putovanja ne garantira za ishođenje i pravovaljanost vize. Putnik je dužan poštivati carinske i devizne propise. Ukoliko putnik zbog nepoštivanja propisa ne može nastaviti putovanje, sam snosi sve troškove i posljedice koje zbog toga nastanu. Ukoliko putnik za vrijeme trajanja putovanja izgubi putne dokumente ili mu budu ukradeni, dužan je na vlastiti trošak osigurati nove. Putnik je dužan brinuti se da on osobno, njegovi dokumenti i prtljaga ispune uvjete predviđene viznim, graničnim, carinskim, zdravstvenim i drugim propisima kako RH tako i zemlje u koju se putuje, pridržavati se kućnog reda u ugostiteljskim i hotelskim objektima te surađivati s predstavnikom organizatora putovanja i davateljima usluga u dobroj namjeri. U slučaju nepoštovanja navedenih obaveza putnik odgovara za načinjenu štetu, a Green planet otklanja svaku odgovornost za takvu štetu. U tom slučaju iznos štete putnik podmiruje kod vlasnika objekata (hotela, apartmana i sl.) na recepciji. Za destinacije za koje je potrebno cijepiti se prema propisima Svjetske zdravstvene organizacije treba posjedovati potvrde i dokumente o cijepljenju. U tom slučaju treba priložiti liječničku potvrdu da je cijepljenje provedeno. Putnik je dužan prilikom polaska na putovanje predočiti dokument o putovanju turističkom pratitelju, ova stavka odnosi se samo na organizirana putovanja. U slučaju nepoštivanja neke od ovih obveza, putnik odgovara organizatoru za učinjenu štetu.

8. Paket putnog osiguranja
Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, djelatnici agencije dužni su putniku ponuditi “paket” putnog osiguranja koji se sastoji od: zdravstvenog osiguranja za vrijeme boravka u inozemstvu, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, osiguranje prtljage, te osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje od otkaza vrijedi samo u slučajevima: vojni poziv, bolest, smrtni slučaj u užoj obitelji i to uz obaveznu pismenu potvrdu. Potpisom ugovora putnik potvrđuje da mu je ponuđen paket putnih osiguranja. U slučaju da putnik zahtijeva navedena osiguranja, ona se mogu izravno ugovoriti kod osiguravatelja ili kod Green planet , pri čemu Green planet sudjeluje samo kao posrednik. U slučaju aktiviranja police putnog osiguranja putnik može kontaktirati Uniqa osiguranje . Polica putnog osiguranja ne može se ugovoriti naknadno!!!

9. Zaštita osobnih podataka
Putnik osobne podatke daje dobrovoljno. Osobni podaci putnika potrebni su u procesu realizacije ugovorenih aranžmana i koristit će se za daljnju komunikaciju. Green planet se obvezuje da osobne podatke putnika neće iznijeti iz zemlje osim u svrhu realizacije ugovorenih aranžmana. Iznimka od davanja osobnih podataka trećim osobama odnosi se na ugovaranje polica putnog osiguranja, odnosno ukoliko putnik zaključi policu osiguranja, tada će se njegovi osobni podaci proslijediti osiguravajućem društvu. Osobni podaci putnika čuvat će se u bazi podataka agencije. Putnik je suglasan da se njegovi osobni podaci mogu koristiti u svrhu marketinških akcija Green planet . Potpisom na prijavni obrazac putnik je suglasan da dostavljene osobne podatke, Green Planet koristi za osobne svrhe organizacije putovanja i da ih čuva u svojoj arhivi.

10. Rješavanje prigovora
Putnik ima pravo prigovora zbog neispunjene ugovorene usluge. Putnik je dužan uložiti pismeni prigovor Green planet i to u roku od 8 dana od dana završetka putovanja. Prigovori uloženi nakon isteka roka od 8 dana neće se uzeti u razmatranje. Naglašavamo da je u interesu putnika da nastupa u dobroj namjeri i iskaže volju za rješavanjem prigovora u tijeku putovanja te svoj pismeni prigovor uputi davatelju usluge na licu mjesta (recepciji, prijevozniku, ugostitelju ili turističkoj agenciji u odredištu) te od davatelja usluga zatraži pismenu potvrdu da je zaprimio prigovor. Svaki putnik / nositelj ugovora prigovor podnosi zasebno. Green planet neće uzeti u razmatranje grupne prigovore. Green planet je dužan donijeti pismeni odgovor na prigovor u roku od 14 dana po primitku prigovora. Ako je potrebno radi prikupljanja informacija i provjere navoda iz prigovora, Green planet može odgoditi rok donošenje rješenja za još 14 dana, a o čemu je dužan, u pismenom obliku, obavijestiti putnika podnosioca prigovora. Green planet će riješiti samo one prigovore za koje putnik dostavi dokaz da je uputio pismeni prigovor davatelju usluge na licu mjesta i da se uzrok nije mogao otkloniti na licu mjesta. Ukoliko je zbog krivnje Green planet došlo do neispunjenja programa ili dijela usluga, putnik ima pravo na naknadu u visini stvarne vrijednosti neiskorištenih usluga i ne može obuhvatiti već iskorištene usluge kao ni cjelokupni iznos aranžmana.

11. Prtljaga
Na čarterskim letovima putnik ima pravo na besplatan prijevoz do 20 kg prtljage kao i na redovnim zračnim letovima. Djeca do 2 godine nemaju pravo na besplatan prijevoz prtljage. Putniku se preporuča osiguranje prtljage kod osiguravajućeg društva. Organizator društva nije odgovoran za izgubljenu, uništenu ili ukradenu prtljagu, kao ni za krađu prtljage ili dragocjenosti u hotelu.

12. Putovanja u organizaciji drugih organizatora/turoperatora
Za svaki pojedini program primjenjuju se uvjeti odgovornog organizatora koji je naveden za to putovanje. Svi programi u kojima Green planet nastupa kao posrednik, Green planet ne odgovara za provedbu putovanja odnosno turističkih aranžmana kojima nije odgovorni organizator već samo posreduje u prodaji. Svi turistički aranžmani koje Green planet zastupa kao posrednik posebno su označeni, a što će biti vidljivo na ugovoru o putovanju. U tom slučaju primjenjuju se opći uvjeti navedenog odgovornog organizatora putovanja. Potpisivanjem ugovora ugovaratelj/putnik u cijelosti prihvaća program i uvjete putovanja.

13. Nadležnost suda
Stranke se obvezuju da će moguće sporne slučajeve riješiti sporazumno. U slučaju spora nadležan je sud u Osijeku, primjenjuje se hrvatsko pravo.

14. Završne odredbe
Opći uvjeti i uputstva o putovanju su sastavni dio ugovora kojeg ugovaretelj/putnik sklapa sa Green planet odnosno ovlaštenom turističkom agencijom u kojoj se prijavio za putovanje u organizaciji Green planet . Ovo izdanje uvjeta putovanja stupa na snagu 08. lipnja 2016. godine.

Dokumenti

 


 

Green Planet Travel – turistička agencija

OIB: 6655774863
Sjedište: Š. Petefija 206b, Osijek, Hrvatska
Ured u Zagrebu: Šestinski dol 99a
ŽR: Raiffeisen BANK
IBAN: HR9124840081105420411

Odgovorna osoba: Vlatko Kalapoš

Temeljni kapital: 20 000, 00 kn (uplaćen u cijelosti)
ID-kod: HR-AB-31-080727887

 


 

Mobitel: +385 91 333 9999

E-mail: info@gptravel.eu

Imate pitanja?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • splash
 • explore
Istražite više!
Pregledajte sve destinacije!