• Bali- 13 dana čarolije

 • alt

BALI - čudesno putovanje prepuno doživljaja

TOP destinacija u jugoističnoj Aziji privlači mnoštvo turista iz cijeloga svijeta svojim plažama, rižinim poljima, vrhunskim ugostiteljstvom, autentičnom kulturom i srdačnim osmijesima…

17.499,00 kn
2.322,52 €
broj dana
13 dana
broj dana
 • 10-23.04.2023
Zanima Vas? KONTAKTIRAJTE NAS

Plan putovanja

Ova ekskluzivna tura nam nudi priliku doći u kontakt sa lokalnim ljudima i doživjeti mnogobrojna iskustva koja ćemo pamtiti cijeli život. Program završava  odmorom na filmski proslavljenim plažama južnog Balija, zatim nas vodi u kraljevski grad Ubud, skriven u prašumi  u centralnom dijelu otoka. Otok ima 14000 hramova. Bali je sjedište duhovne energije i mnogi turisti dolaze kako bi iscijelili duh i tijelo.  Popet ćemo se na planinu Batur, hodati pored vodopada te posjetiti ekološku plantažu kave.  Za gurmane uključili smo iskustvo objedovanja u proslavljenim restoranima na čudesnim lokacijama, a tijekom putovanja uključili smo dosta vremena za shoping, odmor i kupanje na predivnim plažama. Iskustvo kružnog putovanja koje ćete pamtiti cijeli život…

1.DAN:

Okupljanje putnika u zagrebačkoj zračnoj luci (ako krećemo iz Zagreba) ili u Zagrebu uz organizirani prijevoz do destinacije, odakle imamo let za Bali.

2.DAN: JIMBARAN

Dolazak u Denpasar (Bali) prema redu letenja. U zračnoj luci će nas dočekati naši domaćini organizatori te transfer do hotela. Smještaj i noćenje. Ukoliko dolazimo ranije organizirati ćemo šetnju gradom i druženje sa našim domaćinima.

3.DAN: JIMBARAN

Nakon doručka u hotelu posjećujemo Karma beach klub (5 zvjezdica) u podnožju litice sa pogledom na otvoreno more te uključenim ručkom po izboru. Razgledavanje Uluwatu hrama izgrađenog u 9. st. na najjužnijoj točki otoka, uz prekrasan pogled na otvoreno more i zalazak sunca te sudjelovanje na predstavi Čak-čak – tradicionalnog plesa oko vatre u otvorenom amfiteatru. Večera na Jimbaran plaži sa prekrasnim ugođajem svijeća ispod zvijezda – riblji grill. Povratak u hotel i noćenje.

4.DAN: JIMBARAN

Rani doručak u hotelu te vožnja brzim brodom prema Nusa Penidi – prekrasnom otoku sa oceanom boje tirkiza, plažom Diamond te poznatim hramom u spilji. Dolazak na otok oko 9 sati, razgledanje spomenutih atrakcija te odmaranje i kupanje. Ručak. Povratak sa otoka u hotel oko 16 sati i check out iz hotela. Vožnja prema Ubudu. Putem gledamo zalazak sunca sa prekrasnim obzorom i obrisima palmi, brda i rižinih polja… Smještaj u hotel u Ubudu i večera. Nakon večere slobodno vrijeme za šetnju i uživanje. Noćenje u hotelu.

5.DAN:  UBUD

Doručak u hotelu te razgledanje kraljevskog grada Ubuda. Posjet kraljevskoj palači, šetnja kroz šumu majmuna koji slobodno hodaju i koji se smatraju svetim životinjama. Šetnja kroz gornji dio grada prema restoranu, sa pogledom na predivna rižina polja i seljake koji ih obrađuju. Lagani ručak. Škola tradicionalnog kuhanja u Balineškom tradicionalnom compound-u. Upoznavanje tradicionalnog života balineških obitelji, principe balineškog feng shui-ja, zašto imaju hramove u kućama, zašto se mole duhovima i precima, zašto stavljaju darove na raskršća itd. Posebnosti vjere i kulture Shiva Budizma. Večera. Povratak u hotel i slobodna večer za šetnju, druženje i uživanje. Noćenje.

6.DAN:  UBUD

Nakon doručka posjet ženskoj svećenici u ceremoniji proćišćenja vodom i vatrom. Druženje i diskusija (preporuča se na ceremoniju ponijeti sarong-dugu maramu/pareo koji prekriva donji dio tijela). Ručak uključen u aktivnosti. Slobodno popodne za otkrivanje grada Ubuda, shopping na tradicionalnim tržnicama i u ulicama Hanoman i Jalan Monkey Forest. Večere na terasi restorana – posebni fusion restoran zapadnjačkih jela pripremljenih sa balineškim začinima, vlasnica je nagrađivana kuharica i organizatorica Ubud Food festivala. Prekrasan pogled na kanjon rijeke i galerija tradicionalnih umjetnosti. Povratak u hotel i noćenje.

7.DAN:  UBUD

Rano ujutro trekking na planinu Batur i gledanje izlaska sunca. Uključen doručak, prijevoz do podnožja vuklana te hodanje uzbrdo 2 sata sa vodičima i osiguranjem. Iz hotela se polazi u 2 sata ujutro, a hodanje počinje u 4 sata kako bi stigli za izlazak sunca oko 6:30. Hoda se noću jer je po danu vruće. Povratak u hotel oko podneva te kratki odmor. Popodne nastavljamo put prema drugoj planini Kintamaniju gdje ćemo vidjeti predivno jezero Batur te hram na planini. Nakon obilaska nastavljamo put prema Tampaksiring-u „izvoru mladosti“. U ovom hramu se nalaze izvori koji se koriste za razne vjerske hinduističke obrede pročišćenja i iscjeljivanja. Posjet Tegallalang rižinim poljima i subak sistemu terasastog navodnjavanja zaštićenog od UNESCO-a. Povratak u hotel, večera i noćenje.

8.DAN:  MUNDUK

Nakon doručka check out iz hotela i put prema sjeveru otoka. Na sjeverno-istočnom dijelu otoka domimira planina Mount Agung (3142m). To je ujedno najsvetiji i najviši vuklan na Baliju koji je eruptirao 1963.godine. Hram Besakih je najsvetiji hram za hinduse na Baliju. Zovu ga i „ majka hramova“. Zaustaviti ćemo se i kod Bukit Jamul-u, kako bi uživali u pogledu na prekrasnu dolinu. Pauzu ćemo iskoristiti za ručak. Na putu prema sjevernom dijelu otoka upoznati ćete visoravan sa pogledom na tri jezera: Danau Bulan, Beretan i Tamblingen. Posjećujemo Pura Ulun Danau Beratan hram na jezeru (za posjete hramovima preporučamo duge marame). Dolazak u Munduk, smještaj u hotelu, večera i noćenje.

9.DAN:  MUNDUK

Nakon doručka krećemo u vožnju prema svetom vodopadu Banyuatis-Pasiraman. Tijekom puta osvježenje – mogućnost kupanja u prirodnom jezeru. Šetamo predivnom prirodom prepunom tropskog cvijeća, leptira i ptica, što predstavlja obnovu za duh i tijelo. Put nastavljamo vožnjom prema plantaži kave Munduk Modling, jedne od nekoliko ekoloških plantaža na otoku. Ručak. Obilazimo plantažu i učimo kako se kava procesuira i usput isprobavamo razne vrste kava. Degustiramo i najskuplju kavu na svijetu: Kopi Luwaka – kavu koju pojede mačka Luwak te zbog prolaska kroz probavni sustav ima posebnu i jako cijenjenu aromu. Povratak u hotel, večera i noćenje.

10.DAN:  CANGGU

Nakon doručka napuštamo zelenu oazu otoka i spuštamo se prema jugozapadu. Posjećujemo selo Payagan, tradicionalno selo i sudjelujemo u pomaganju opstanka zajednice (društveno korisni turizam). Sudjelujemo u radionicama, družimo se sa seljanima. Ručak. Nakon ručka polazimo prema Mengwij-u – razgledavamo hram kraljevske obitelji i nastavljamo put prema hramu Tanah Lot. On je velika turistička atrakcija, najveći hram na Baliju uzdignut na samom oceanu, do kojega dolaze svećenici samo kada je plima niska. Šetnja uz obalu oceana, promatranje stijena, valova i zalaska sunca. Vrijeme potpunog užitka uz mogućnost kupovine suvenira. Dolazak u hotel. Večera i slobodno vrijeme prije noćenja.

11.DAN:  CANGGU

Nakon doručka idemo na vožnju biciklima kroz obližnje selo Kaba Kaba – TRI HITA KARANA tura. Vožnja kroz tradicionalno balineško selo, promatranje kuća, rižinih polja, ukrasa na ulici, povorki žena koje idu u hram na ceremonije. Tradicionalni ručak koji uključuje i svježi kokos. Povratak u hotel. Slobodno popodne za razgledanje Canggua ili šetnja po dugačkoj pješčanoj plaži. Ovdje ima predivnih restorana, yoga studija, co-working centara i beach klubova. Opcija sudjelovanja na satovima yoge, plesa ili na piću u popularnom beach klubu La Brisa.Večera u hotelu i noćenje.

12.DAN:  CANGGU

Slobodno vrijeme za odmor, kupanje, uživanje ili neku od aktivnosti, sve do polaska u zračnu luku za početak povratka kući.

13.DAN:

Prema redu letenja, dolazak u zračnu luku Zagreb (ili najbližu) te transfer do Zagreba. Završetak našega putovanja i druženja.

 

Cijena uključuje:

 • Sve povratne avio karte sa svim davanjima
 • Smještaj u kvalitetnim hotelima na bazi 4 * sa doručkom
 • Sve obroke navedene u programu
 • Sve izlete, transfere, ulaznice, vodiče…
 • Vodiča na hrvatskoj jeziku i pratitelja grupa
 • Transfer u zračnu luku i povratak, ukoliko ne letimo iz Zagreba

Cijena ne uključuje:

 • Osobne troškove na putu
 • Napojnice (50 Eur) po osobi za cijelo putovanje za vodiče, vozače, nosače itd.
 • Putno i zdravstveno osiguranje (možete ga ugovoriti preko nas – Uniqa osiguranje)
 • Sve troškove koji nisu navedeni u programu ili izvan programa

Uvjeti putovanja

GREEN PLANET  d.o.o. turistička agencija, sjedište: Š. Petefija 206b, OSIJEK,  OIB: 66557748633 , MB: 2423898, ID-kod:HR-AB-31-080727887

1. Sadržaj aranžmana: Organizator putovanja  Green planet  d.o.o. (u daljnjem tekstu Green planet ) jamči provedbu programa prema planu i programu aranžmana koji on organizira i koji ste primili. Sadržaj aranžmana organizator će ostvariti u potpunosti osim u slučaju izuzetnih okolnosti (rat, nemiri, štrajkovi, terorističke akcije, sanitarni poremećaji, elementarne nepogode, intervencije nadležnih vlasti i sl koje su izvan mogućnosti utjecaja Green Planet travel).

2. Rezervacije i plaćanje: Prijave za putovanje primaju se u agenciji Green planet . Prilikom prijave, za potvrdu rezervacije, putnik uplaćuje 20% cijene aranžmana (ukoliko u programu nije navedeno drugačije), te ostatak iznosa uplaćuje se najkasnije 21 dan prije početka putovanja ili se osigurava dokumentacija za nespornu naplatu ukupne cijene do ugovorenog roka plaćanja, osim za jednodnevne izlete kada je plaćanje isključivo jednokratno. Za individualne rezervacije kao i za sve rezervacije “na upit” (kada za pojedini aranžman u trenutku prijave putnika za određeno putovanje nema mjesta ali ih je Green planet  u mogućnosti osigurati dodatno). U slučaju uplaćenog i potvrđenog aranžmana, svaka promjena datuma i korisnika putovanja plaća se prema važećim cjenicima usluga i pravilima kompanija.

3. Sadržaj i cijena aranžmana: Sadržaj aranžmana, odnosno cijena aranžmana uključuje sve što je organizator putovanja naveo u programu putovanja osim fakultativnih izleta koji nisu uključeni u cijenu aranžmana. Navedene cijene u cjeniku i programima vrijede za plaćanje gotovinom. Ukoliko se stranka odluči plaćati karticom, cijena se uvećava. Ove se usluge trebaju zatražiti prilikom prijave i doplaćuju se na cijenu aranžmana. Fakultativne i posebne usluge koje putnik zatraži tijekom trajanja putovanja plaćaju se turističkom pratitelju ili predstavniku organizatora putovanja u valuti zemlje u kojoj se usluga pruža. Cijene aranžmana objavljene su u kunama, a izračunate su prema cijenama usluga u referentnim valutama po prodajnom tečaju poslovne banke organizatora putovanja na određeni dan. Green planet  može, najkasnije 20 dana prije početka putovanja, zahtijevati povećanje ugovorene cijene ako je nakon sklapanja ugovora došlo do promjene valutnih tečajeva ili do promjene u tarifama prijevoznika ili hotelijera, uključujući povećanje troškova goriva ili povećanje pristojbi i to isključivo u pismenom obliku. Putnik se obvezuje prihvatiti povećanje ugovorene cijene do 10%. Ukoliko dođe do povećanja ugovorene cijene u iznosu većem od 10% putnik ima pravo odustati od aranžmana, s tim da je to dužan pismenim putem priopćiti Green planet  u roku od 2 dana od primljene obavijesti. U slučaju odustanka od aranžmana putnik nema pravo na nadoknadu štete. Ako putnik svoj odustanak ne dostavi Green planet  u pismenom obliku i u navedenom roku, smatra se da je suglasan s promjenom cijene.

4. Kategorizacija i opis usluga: Ponuđeni smještajni objekti, restorani, prijevozna sredstva i dr. opisani su prema službenoj kategorizaciji u vrijeme izdavanja programa i podložni su nadzoru mjesnih turističkih organizacija. Kategorizacije nisu iste u različitim destinacijama i stoga nisu usporedive, stoga organizator nije odgovoran ako dođe do promjene kategorizacije.

5. Otkazivanje putovanja od strane Green planet  ili promjena programa: Ako nastupe izvanredne okolnosti koje se ne mogu predvidjeti, izbjeći ili ukloniti organizator putovanja ima pravo izmijeniti program. Smještaj koji je ugovoren može se zamijeniti samo sa smještajem u objektu iste ili više kategorije. Ukoliko se ne prijavi potreban broj putnika predviđen za određeni aranžman organizator može također otkazati aranžman. Organizator putovanja dužan je obavijestiti putnike o otkazu putovanja najmanje 5 dana prije početka aranžmana, te im vratiti sav uplaćeni iznos aranžmana. Green planet  zadržava pravo promjene dana ili sata putovanja zbog promjene reda letenja ili zbog nastupanja nepredviđenih okolnosti, pravo promjene smjera putovanja ukoliko se promijene uvjeti za putovanje (promijenjen red letenje, sigurnosna situacija u određenoj zemlji, elementarne nepogode ili druge situacije na koje Green planet  ne može utjecati) i to bez naknade štete, a prema važećim propisima u domaćem i međunarodnom prometu. Green planet  ne preuzima odgovornost za promjene radi nepredviđenih okolnosti i više sile u toku putovanja. U tom slučaju može osigurati usluge s obzirom na danu situaciju. Green planet  ne odgovara za eventualne pogreške u tisku programa u sklopu brošura/kataloga kao i za pogrešne unose podataka od strane operatera na Green planet travel  web-stranicama.

6. Otkazivanje putovanja od strane putnika: Ukoliko putnik otkaže uplaćeni aranžman, Green planet  od ukupne cijene aranžmana zadržava (ako u programu nije navedeno drugačije): Europska putovanja: do 30 dana prije polaska 10% cijene aranžmana, a najmanje 100 kn, ·  29-22 dana prije polaska 30% cijene aranžmana, ·  21-15 dana prije polaska 50% cijene aranžmana, ·  14-8 dana prije polaska 80% cijene aranžmana, ·  7-0 dana prije i nakon polaska 100% cijene aranžmana. · Daleka putovanja:  do 30 dana prije polaska 25% cijene aranžmana, ·  29-15 dana prije polaska 80% cijene aranžmana, ·  14-0 dana prije polaska i nakon polaska 100 % cijene aranžmana. · Navedeni troškovi primjenjuju se i na promjene datuma polaska ili smještajnog objekta kao i na sve druge bitne promijene. Green planet  zaračunava stvarne troškove zamjene ako putnik-nosilac ugovora otkaže putovanje, a nađe drugog korisnika iste rezervacije koji zadovoljava sve uvjete za korištenje navedenog aranžmana. Ukoliko 21 dan prije polaska na put putnik nije uplatio ostatak iznosa ili osigurao neospornu naplatu aranžmana, Green planet  smatra da je putnik odustao od rezervacije, bez mogućnosti isplate uplaćene akontacije za putovanje.

7. Putni dokumenti, poštivanje propisa: Svaki putnik koje se prijavljuje za putovanje van zemlje dužan je imati važeće osobne isprave. Ako je za putovanje potrebna viza za ulazak u određenu zemlju organizator je dužan obavijestiti putnika o potrebnim dokumentima koji su potrebni za ishođenje vize. Organizator putovanja ne garantira za ishođenje i pravovaljanost vize. Putnik je dužan poštivati carinske i devizne propise. Ukoliko putnik zbog nepoštivanja propisa ne može nastaviti putovanje, sam snosi sve troškove i posljedice koje zbog toga nastanu. Ukoliko putnik za vrijeme trajanja putovanja izgubi putne dokumente ili mu budu ukradeni, dužan je na vlastiti trošak osigurati nove. Putnik je dužan brinuti se da on osobno, njegovi dokumenti i prtljaga ispune uvjete predviđene viznim, graničnim, carinskim, zdravstvenim i drugim propisima kako RH tako i zemlje u koju se putuje, pridržavati se kućnog reda u ugostiteljskim i hotelskim objektima te surađivati s predstavnikom organizatora putovanja i davateljima usluga u dobroj namjeri. U slučaju nepoštovanja navedenih obaveza putnik odgovara za načinjenu štetu, a Green planet  otklanja svaku odgovornost za takvu štetu. U tom slučaju iznos štete putnik podmiruje kod vlasnika objekata (hotela, apartmana i sl.) na recepciji. Za destinacije za koje je potrebno cijepiti se prema propisima Svjetske zdravstvene organizacije treba posjedovati potvrde i dokumente o cijepljenju. U tom slučaju treba priložiti liječničku potvrdu da je cijepljenje provedeno. Putnik je dužan prilikom polaska na putovanje predočiti dokument o putovanju turističkom pratitelju, ova stavka odnosi se samo na organizirana putovanja. U slučaju nepoštivanja neke od ovih obveza, putnik odgovara organizatoru za učinjenu štetu.

8. Paket putnog osiguranja: Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, djelatnici agencije dužni su putniku ponuditi “paket” putnog osiguranja koji se sastoji od: zdravstvenog osiguranja za vrijeme boravka u inozemstvu, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, osiguranje prtljage, te osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje od otkaza vrijedi samo u slučajevima: vojni poziv, bolest, smrtni slučaj u užoj obitelji i to uz obaveznu pismenu potvrdu. Potpisom ugovora putnik potvrđuje da mu je ponuđen paket putnih osiguranja. U slučaju da putnik zahtijeva navedena osiguranja, ona se mogu izravno ugovoriti kod osiguravatelja ili kod Green planet , pri čemu Green planet  sudjeluje samo kao posrednik. U slučaju aktiviranja police putnog osiguranja putnik može kontaktirati Uniqa osiguranje . Polica putnog osiguranja ne može se ugovoriti naknadno!!!

9. Zaštita osobnih podataka: Putnik osobne podatke daje dobrovoljno. Osobni podaci putnika potrebni su u procesu realizacije ugovorenih aranžmana i koristit će se za daljnju komunikaciju. Green planet  se obvezuje da osobne podatke putnika neće iznijeti iz zemlje osim u svrhu realizacije ugovorenih aranžmana. Iznimka od davanja osobnih podataka trećim osobama odnosi se na ugovaranje polica putnog osiguranja, odnosno ukoliko putnik zaključi policu osiguranja, tada će se njegovi osobni podaci proslijediti osiguravajućem društvu. Osobni podaci putnika čuvat će se u bazi podataka agencije. Putnik je suglasan da se njegovi osobni podaci mogu koristiti u svrhu marketinških akcija Green planet . Potpisom na prijavni obrazac putnik  je suglasan da dostavljene osobne podatke, Green Planet koristi za osobne svrhe organizacije putovanja i da ih čuva u svojoj arhivi.

10. Rješavanje prigovora: Putnik ima pravo prigovora zbog neispunjene ugovorene usluge. Putnik je dužan uložiti pismeni prigovor Green planet  i to u roku od 8 dana od dana završetka putovanja. Prigovori uloženi nakon isteka roka od 8 dana neće se uzeti u razmatranje. Naglašavamo da je u interesu putnika da nastupa u dobroj namjeri i iskaže volju za rješavanjem prigovora u tijeku putovanja te svoj pismeni prigovor uputi davatelju usluge na licu mjesta (recepciji, prijevozniku, ugostitelju ili turističkoj agenciji u odredištu) te od davatelja usluga zatraži pismenu potvrdu da je zaprimio prigovor. Svaki putnik / nositelj ugovora prigovor podnosi zasebno. Green planet  neće uzeti u razmatranje grupne prigovore. Green planet  je dužan  donijeti pismeni odgovor na prigovor u roku od 14 dana po primitku prigovora. Ako je potrebno radi prikupljanja informacija i provjere navoda iz prigovora, Green planet  može odgoditi rok donošenje rješenja za još 14 dana, a o čemu je dužan, u pismenom obliku, obavijestiti putnika podnosioca prigovora. Green planet  će riješiti samo one prigovore za koje putnik dostavi dokaz da je uputio pismeni prigovor davatelju usluge na licu mjesta i da se uzrok nije mogao otkloniti na licu mjesta. Ukoliko je zbog krivnje Green planet  došlo do neispunjenja programa ili dijela usluga, putnik ima pravo na naknadu u visini stvarne vrijednosti neiskorištenih usluga i ne može obuhvatiti već iskorištene usluge kao ni cjelokupni iznos aranžmana.

11. Prtljaga: Na čarterskim letovima putnik ima pravo na besplatan prijevoz do 20 kg prtljage kao i na redovnim zračnim letovima. Djeca do 2 godine nemaju pravo na besplatan prijevoz prtljage. Putniku se preporuča osiguranje prtljage kod osiguravajućeg društva. Organizator društva nije odgovoran za izgubljenu, uništenu ili ukradenu prtljagu, kao ni za krađu prtljage ili dragocjenosti u hotelu.

12. Putovanja u organizaciji drugih organizatora/turoperatora: Za svaki pojedini program primjenjuju se uvjeti odgovornog organizatora koji je naveden za to putovanje. Svi programi u kojima Green planet  nastupa kao posrednik, Green planet  ne odgovara za provedbu putovanja odnosno turističkih aranžmana kojima nije odgovorni organizator već samo posreduje u prodaji. Svi turistički aranžmani koje Green planet  zastupa kao posrednik posebno su označeni, a što će biti vidljivo na ugovoru o putovanju. U tom slučaju primjenjuju se opći uvjeti navedenog odgovornog organizatora putovanja. Potpisivanjem ugovora ugovaratelj/putnik u cijelosti prihvaća program i uvjete putovanja.

13. Nadležnost suda: Stranke se obvezuju da će moguće sporne slučajeve riješiti sporazumno. U slučaju spora nadležan je sud u Osijeku, primjenjuje se hrvatsko pravo.

14. Završne odredbe: Opći uvjeti i uputstva o putovanju su sastavni dio ugovora kojeg ugovaretelj/putnik sklapa sa Green planet  odnosno ovlaštenom turističkom agencijom u kojoj se prijavio za putovanje u organizaciji Green planet .

Ovo izdanje uvjeta putovanja stupa na snagu 08. lipnja 2016. godine.

Dokumenti

 


 

Green Planet Travel – turistička agencija

OIB: 6655774863
Sjedište: Š. Petefija 206b, Osijek, Hrvatska
Ured u Zagrebu: Šestinski dol 99a
ŽR: Raiffeisen BANK
IBAN: HR9124840081105420411

Odgovorna osoba: Vlatko Kalapoš

Temeljni kapital: 20 000, 00 kn (uplaćen u cijelosti)
ID-kod: HR-AB-31-080727887

 


 

Mobitel: +385 91 333 9999

E-mail: info@gptravel.eu

Imate pitanja?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • splash
 • explore
Istražite više!
Pregledajte sve destinacije!