• Amazona

 • alt

Uzbudljiva Amazonska pustolovina

Krenite sa nama u Amazonu, najveću prašumu na svijetu. Manaus – grad u srcu džungle baza je našega putovanja. Pet dana boravka u divljni sa svim sadržajima i uzbuđenjima. Putovanje koje je drugačije od svih ostalih jer doživljavamo sve ono što se dešava toga trenutka i ni na što ne možemo utjecati. Vožnje čamcima po rukavcima Amazone i Rio Negro, vodopadi, lov na krokodile, pirane, plivanje sa ružičastim dupinima, spajanje dvije rijeke, plantaže kaučuka, indijanska plemena i njihovi rituali….

19.999,00 kn
2.654,32 €
broj dana
14 dana
broj dana
 • 02.-15.05.2022
Zanima Vas? KONTAKTIRAJTE NAS

Plan putovanja

1. DAN
Okupljanje putnika u Zagrebu i transfer sa našim vozilima u zračnu luku u Veneciji. Let (avio kompanija Iberia) Venecija – Madrid te presjedanje na let Madrid – Sao Paulo.

2. DAN
Dolazak u Sao Poulo u jutarnjim satima i transfer na let Sao Paulo – Manaus. Dolazak u Manaus u ranim poslijepodnevnim satima. U zračnoj luci će nas dočekati predstavnici naše domaće partnerske agencije (koja organizira cijelo putovanje u Amazonu). Transfer u hotel: Casa Teatro Boutique hotel (naša baza putovanja), mali obiteljski hotel na samom trgu ispred Opera house. Odmor, večera i noćenje.

3. DAN
Nakon doručka obilazak grada. Posjet ribarnici, predivnom kazalištu, policijskom trgu. Nakon pauze za ručak (ručak nije uključen u program-jedemo vani). vozimo se brzim brodom i posjećujemo INPA i predivnu plažu Ponta Negra. Uživamo na plaži, kupamo se i slikamo. Povratak u Manaus i transfer u hotel. Večera i noćenje.

4. DAN
Nakon doručka odlazimo na izlet brodom: vozimo se na mjesto gdje se spajaju rijeke Amazona i Rio Negro, obilazimo ekološki park Januari, vodene ljiljane te ručamo na plutajućem restoranu. Nakon ručka obilazimo plemensku indijansku zajednicu gdje uživamo u ritualnim plesovima i druženju sa domorocima. Nakon toga posjećujemo Seringal (muzej kaučuka) te plivamo sa delfinima u rijeci. Povratak u Manaus i transfer u hotel, večera i noćenje.

5. DAN
Nakon doručka idemo na cjelodnevni izlet : Presidente Figueiredo. Vožnja autobusom (kombijem) gdje posjećujemo slapove, spilje, kupamo se i sunčamo. Ručak je u lokalnom restoranu na putu. Predvečer povratak u hotel, večera i noćenje.

6. – 10. DAN
Boravak u Lodge-u u džungli (“Amazon Turtle Lodge).

6. DAN
Nakon doručka polazak iz hotela automobilima prema riječnoj luci Caesa. Brzim motornim čamcem dolazimo u selo Careiro da Varzea (30 min) gdje prolazimo pored spajanja rijeka Rio Negro i Solimbes. To je mjesto gdje se formira Amazonska rijeka koja prolazi dalje prema Atlantskom oceanu. Posjećujemo tržnicu voća i nastavljamo prema rijeci Mamori. Brodom prolazimo pored jezera i potoka gdje vidimo vodene ljiljane sa plutajućim listovima i sela i zajednice domorodaca. Na ovom mjestu moguće je promatrati raznovrsni životinjski svijet (aligatori, zmije, majmuni, ribe…). Za boravka u džungli u svakom trenutku nas mogu iznenaditi razna životinjska stvorenja. Dolazak u economic Lodge. Čeka nas ručak-samoposluga sa nekoliko vrsta jela (riba, govedina, piletina, salate i voće). Nakon ručka motoriziranim čamcima idemo na izlet gdje upoznajemo okolinu i ako imamo sreće vidjeti ćemo neke životinje koje obitavaju na ovom području (majmuni, ljenjivci, iguane, pauci, ptice…). Nakon povratka u lodge večera na bazi samoposluge. Noćenje.

7. DAN
Rano ujutro polazak u promatranje izlaska sunca i ptica. Putovanje kroz džuglu prilikom kojega ćemo naučiti o preživljavanju u džungli i specifičnostima života. Demonstirati će nam vodiči kako iskoristiti ljiljane za konop, kako se penjati na stabla, kako pronaći vodu i hranu. Povratak na ručak i nakon ručka odlazimo kanuima (sa veslima) na promatranje životinja i ptica. Povratak u lodge i večera. Nakon večere odlazak čamcima na promatranje aligatora u vodi uz pomoć baterijskih lampi. Vodiči će nam demonstrirati lov na krokodile rukama. Imati ćete prilike (ukoliko to budete željeli) držati aligatore u rukama i slikati se s njima. Povratak u lodge i noćenje.

8. DAN
Nakon doručka posjećujemo dom Caboclosa, učimo o njihovim običajima i kulturi. Posjećujemo plantaže gume i cassave. Imati ćemo priliku upoznati lokalne običaje i pogledati kako se skuplja voće u džungli, brazilski oraščići, boljke, povrće i začini. Ručak u logdge. Poslijepodne idemo na pecanje pirana i ostalih riba (ako budemo imali sreće) i vraćamo se u lodge na zalazak sunca. Nakon večere uživanje u džugli…

9. DAN
Nakon doručka idemo na hodanje kroz džungli gdje upoznajemo biljke koje se koristi u medicinske svrhe.Vodić će nam pričati o bolestima koje liječe određene biljke te način na koji ih koriste plemena. Vidjeti ćemo kako se proizvodi prirodna guma. Povratak u logde. Popodne imamo slobodno vrijeme za slobodne aktivnosti: veslanje, pecanje, promatranje životinja itd. Večera i noćenje.

10. DAN
Nakon doručka kanuima idemo promatrati slatkovodne delfine na malim kanalima ( Igarapes), poplavljena šumska područja, rijeke i jezera. posjetiti ćemo školu u domorodačkom selu i vidjeti kako funkcionira život u plemenskim zajednicama. Lokalni domorodački ljudi poznati kao Riheirinhos ili Caboclosi. Ručak u lodgu i povratak u Manaus. Dolazak u Manaus u hotel, večera i noćenje.

11. DAN
Slobodan dan u Manausu, uživanje u hotelu, odmor, šetnja trgom i druženje. Navečer svečana večera u restoranu CAXIRI uz druženje i glazbu (jedno piće uključeno).

12. DAN
Nakon doručka posjet najvećem trgovačkom centru, povratak u hotel i priprema za povratak kući. Polazak u zračnu luku prema redu letenja po dogovoru.

13. DAN
Povratak iz Manausa za Sao Paulo te transfer na let za Madrid i nastavak putovanja za Veneciju.

14.DAN
Dolazak u Veneciju, transfer za Zagreb. Dolazak u Zagreb u predvečernjim satima.

* Moguće su korekcije itinerera i programa ovisno od vremenskih uvjeta, okolnosti i slobodne promjene agencije. Agencija zadržava pravo korekcije programa i ne snosi odgovornost za eventualne propuste domaće agencije. Sva prava i obveze regulirana su u Općim uvjetima putovanja koje je svaki putnik dužan pročitati i prihvatiti.

U cijenu je uračunato:

 • Sve povratne avio karte sa taksama
 • Svi transferi i prijevozi iz preograma
 • Noćenja u Boutique hotelu Casa Teatro u Manausu
 • Noćenja u economic Lodgu
 • Svi obroci (doručak, ručak, večera)-ako nije drugačije u programu navedeno
 • Mineralna voda
 • Svi izleti sa vodičem koji govori engleski

U cijenu nije uračunato:

 • Osobni troškovi
 • Napojnice za vodiče (obavezne za ovaj dio svijeta), 50 EUR po osobi (daje se voditelju na dan putovanja)
 • Večernji fakultativni izlet na tradiocionalne amazonske plesove ( 150 riala)
 • za vrijeme slobodnog dana moguć izlet brodom ( uključen ručak i voće, 150 riala).

NAPOMENA: Obavezno cijepljenje protiv žute groznice (konzultirati se sa svojim liječnikom) te ponijeti tablete protiv malarije.

Uvjeti putovanja

GREEN PLANET d.o.o. turistička agencija, sjedište: Š. Petefija 206b, OSIJEK, OIB: 66557748633 , MB: 2423898, ID-kod:HR-AB-31-080727887

1. Sadržaj aranžmana
Organizator putovanja Green planet d.o.o. (u daljnjem tekstu Green planet ) jamči provedbu programa prema planu i programu aranžmana koji on organizira i koji ste primili. Sadržaj aranžmana organizator će ostvariti u potpunosti osim u slučaju izuzetnih okolnosti (rat, nemiri, štrajkovi, terorističke akcije, sanitarni poremećaji, elementarne nepogode, intervencije nadležnih vlasti i sl koje su izvan mogućnosti utjecaja Green Planet travel). Aranžmani agencije sadržavaju smještaj, boravak i logistiku u egzotičnim zemljama svijeta, te svi putnici moraju prihvatiti specifičnosti određene destinacije, zakone zemlje u kojoj borave,  moguće promjene programa i itinerera u slučaju opravdanih okolnosti, te se agencija odriče bilo kakve odgovornosti za prigovore usmjerene na specifične okolnosti navedene destinacije, njihov način komunikacije i kulturoloških razlika, u odnosu na Europske.

2. Rezervacije i plaćanje
Prijave za putovanje primaju se u agenciji Green planet . Prilikom prijave, za potvrdu rezervacije, putnik uplaćuje cca  20% cijene aranžmana (ukoliko u programu nije navedeno drugačije), te ostatak iznosa uplaćuje se najkasnije 21 dan prije početka putovanja ili se osigurava dokumentacija za nespornu naplatu ukupne cijene do ugovorenog roka plaćanja, osim za jednodnevne izlete kada je plaćanje isključivo jednokratno. Za individualne rezervacije kao i za sve rezervacije “na upit” (kada za pojedini aranžman u trenutku prijave putnika za određeno putovanje nema mjesta ali ih je Green planet u mogućnosti osigurati dodatno). U slučaju uplaćenog i potvrđenog aranžmana, svaka promjena datuma i korisnika putovanja plaća se prema važećim cjenicima usluga i pravilima kompanija.

3. Sadržaj i cijena aranžmana
Sadržaj aranžmana, odnosno cijena aranžmana uključuje sve što je organizator putovanja naveo u programu putovanja osim fakultativnih izleta koji nisu uključeni u cijenu aranžmana. Navedene cijene u cjeniku i programima vrijede za plaćanje gotovinom ( na žiro račun). Ove se usluge trebaju zatražiti prilikom prijave i doplaćuju se na cijenu aranžmana. Fakultativne i posebne usluge koje putnik zatraži tijekom trajanja putovanja plaćaju se turističkom pratitelju ili predstavniku organizatora putovanja u valuti zemlje u kojoj se usluga pruža. Cijene aranžmana objavljene su u kunama, a izračunate su prema cijenama usluga u referentnim valutama po prodajnom tečaju poslovne banke organizatora putovanja na određeni dan. Green planet može, najkasnije 20 dana prije početka putovanja, zahtijevati povećanje ugovorene cijene ako je nakon sklapanja ugovora došlo do promjene valutnih tečajeva ili do promjene u tarifama prijevoznika ili hotelijera, uključujući povećanje troškova goriva ili povećanje pristojbi i to isključivo u pismenom obliku. Putnik se obvezuje prihvatiti povećanje ugovorene cijene do 10%. Ukoliko dođe do povećanja ugovorene cijene u iznosu većem od 10% putnik ima pravo odustati od aranžmana, s tim da je to dužan pismenim putem priopćiti Green planet u roku od 2 dana od primljene obavijesti. U slučaju odustanka od aranžmana putnik nema pravo na nadoknadu štete. Ako putnik svoj odustanak ne dostavi Green planet u pismenom obliku i u navedenom roku, smatra se da je suglasan s promjenom cijene.

4. Kategorizacija i opis usluga
Ponuđeni smještajni objekti, restorani, prijevozna sredstva i dr. opisani su prema službenoj kategorizaciji u vrijeme izdavanja programa i podložni su nadzoru mjesnih turističkih organizacija. Kategorizacije nisu iste u različitim destinacijama i stoga nisu usporedive, stoga organizator nije odgovoran ako dođe do promjene kategorizacije. Putovanja agencije Green planet travel su većinom u egzotične destinacije te svi putnici prihvaćaju lokalne običaje, komunikaciju, hranu i specifičan način ophođenja prema gostima.

5. Otkazivanje putovanja od strane Green Planet Travela ili promjena programa
Ako nastupe izvanredne okolnosti koje se ne mogu predvidjeti, izbjeći ili ukloniti organizator putovanja ima pravo izmijeniti program. Smještaj koji je ugovoren može se zamijeniti samo sa smještajem u objektu iste ili više kategorije. Ukoliko se ne prijavi potreban broj putnika predviđen za određeni aranžman organizator može također otkazati aranžman. Organizator putovanja dužan je obavijestiti putnike o otkazu putovanja najmanje 5 dana prije početka aranžmana, te im vratiti sav uplaćeni iznos aranžmana. Green planet zadržava pravo promjene dana ili sata putovanja zbog promjene reda letenja ili zbog nastupanja nepredviđenih okolnosti, pravo promjene smjera putovanja ukoliko se promijene uvjeti za putovanje (promijenjen red letenje, sigurnosna situacija u određenoj zemlji, elementarne nepogode ili druge situacije na koje Green planet ne može utjecati) i to bez naknade štete, a prema važećim propisima u domaćem i međunarodnom prometu. Green planet ne preuzima odgovornost za promjene radi nepredviđenih okolnosti i više sile u toku putovanja. U tom slučaju može osigurati usluge s obzirom na danu situaciju. Green planet ne odgovara za eventualne pogreške u tisku programa u sklopu brošura/kataloga kao i za pogrešne unose podataka od strane operatera na Green planet travel web-stranicama.

U  slučaju nemogućnosti realizacije putovanja zbog „više sile“ (elementarne nepogodne, epidemije, ratnog stanja itd.) agencija ne snosi nikakvu odgovornost.

6. Otkazivanje putovanja od strane putnika
Ukoliko putnik otkaže uplaćeni aranžman, Green planet od ukupne cijene aranžmana zadržava (ako u programu nije navedeno drugačije): Europska putovanja: do 30 dana prije polaska 10% cijene aranžmana, a najmanje 100 kn, · 29-22 dana prije polaska 30% cijene aranžmana, · 21-15 dana prije polaska 50% cijene aranžmana, · 14-8 dana prije polaska 80% cijene aranžmana, · 7-0 dana prije i nakon polaska 100% cijene aranžmana. · Daleka putovanja: do 45 dana prije polaska 25% cijene aranžmana, · 45-30 dana prije polaska 60% cijene aranžmana, · 30-0 dana prije polaska i nakon polaska 100 % cijene aranžmana. · Navedeni troškovi primjenjuju se i na promjene datuma polaska ili smještajnog objekta kao i na sve druge bitne promijene. Green planet zaračunava stvarne troškove zamjene ako putnik-nosilac ugovora otkaže putovanje, a nađe drugog korisnika iste rezervacije koji zadovoljava sve uvjete za korištenje navedenog aranžmana. Ukoliko 21 dan prije polaska na put putnik nije uplatio ostatak iznosa ili osigurao neospornu naplatu aranžmana, Green planet smatra da je putnik odustao od rezervacije, bez mogućnosti isplate uplaćene akontacije za putovanje. Ukoliko je agencija kupila avio karte ( pojedinačno) bez mogućnosti otkazivanja iste, agencija u slučaju otkaza putovanja u bilo kojem roku, ima pravo zadržati sredstva uplaćenih u iznosu kupljenih avio karata i uplate rezervacije za putnike.

7. Putni dokumenti, poštivanje propisa
Svaki putnik koje se prijavljuje za putovanje van zemlje dužan je imati važeće osobne isprave. Ako je za putovanje potrebna viza za ulazak u određenu zemlju organizator je dužan obavijestiti putnika o potrebnim dokumentima koji su potrebni za ishođenje vize. Organizator putovanja ne garantira za ishođenje i pravovaljanost vize. Putnik je dužan poštivati carinske i devizne propise. Ukoliko putnik zbog nepoštivanja propisa ne može nastaviti putovanje, sam snosi sve troškove i posljedice koje zbog toga nastanu. Ukoliko putnik za vrijeme trajanja putovanja izgubi putne dokumente ili mu budu ukradeni, dužan je na vlastiti trošak osigurati nove. Putnik je dužan brinuti se da on osobno, njegovi dokumenti i prtljaga ispune uvjete predviđene viznim, graničnim, carinskim, zdravstvenim i drugim propisima kako RH tako i zemlje u koju se putuje, pridržavati se kućnog reda u ugostiteljskim i hotelskim objektima te surađivati s predstavnikom organizatora putovanja i davateljima usluga u dobroj namjeri. U slučaju nepoštovanja navedenih obaveza putnik odgovara za načinjenu štetu, a Green planet otklanja svaku odgovornost za takvu štetu. U tom slučaju iznos štete putnik podmiruje kod vlasnika objekata (hotela, apartmana i sl.) na recepciji. Za destinacije za koje je potrebno cijepiti se prema propisima Svjetske zdravstvene organizacije treba posjedovati potvrde i dokumente o cijepljenju. U tom slučaju treba priložiti liječničku potvrdu da je cijepljenje provedeno. Putnik je dužan prilikom polaska na putovanje predočiti dokument o putovanju turističkom pratitelju, ova stavka odnosi se samo na organizirana putovanja. U slučaju nepoštivanja neke od ovih obveza, putnik odgovara organizatoru za učinjenu štetu.

* Obzirom na COVID situaciju, svim putnicima se preporučuje cijepljenje i posjedovanje COVID PUTOVNICE. U slučaju neposjedovanja COVID  PUTOVNICE obavezno je PCR  testiranje u polasku i pri povratku o vlastitom trošku. U slučaju da rezultati PCR testa budu pozitivni agencija ne snosi odgovornost za neodlazak putnika na destinaciju ili odlazak u karantenu po povratku i putnici ga plaćaju o vlastitom trošku. 

U slučaju zakonske promjene uvjeta ulaska u određenu zemlju vezano za COVID epidemiju, agencija Green planet travel se odriče bilo kakve odgovornosti.

8. Paket putnog osiguranja
Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, djelatnici agencije dužni su putniku ponuditi “paket” putnog osiguranja koji se sastoji od: zdravstvenog osiguranja za vrijeme boravka u inozemstvu, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, osiguranje prtljage, te osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje od otkaza vrijedi samo u slučajevima: vojni poziv, bolest, smrtni slučaj u užoj obitelji i to uz obaveznu pismenu potvrdu. Potpisom ugovora putnik potvrđuje da mu je ponuđen paket putnih osiguranja. U slučaju da putnik zahtijeva navedena osiguranja, ona se mogu izravno ugovoriti kod osiguravatelja ili kod Green planet , pri čemu Green planet sudjeluje samo kao posrednik. U slučaju aktiviranja police putnog osiguranja putnik može kontaktirati Uniqa osiguranje . Polica putnog osiguranja ne može se ugovoriti naknadno!!!

9. Zaštita osobnih podataka
Putnik osobne podatke daje dobrovoljno. Osobni podaci putnika potrebni su u procesu realizacije ugovorenih aranžmana i koristit će se za daljnju komunikaciju. Green planet se obvezuje da osobne podatke putnika neće iznijeti iz zemlje osim u svrhu realizacije ugovorenih aranžmana. Iznimka od davanja osobnih podataka trećim osobama odnosi se na ugovaranje polica putnog osiguranja, odnosno ukoliko putnik zaključi policu osiguranja, tada će se njegovi osobni podaci proslijediti osiguravajućem društvu. Osobni podaci putnika čuvat će se u bazi podataka agencije. Putnik je suglasan da se njegovi osobni podaci mogu koristiti u svrhu marketinških akcija Green planet . Potpisom na prijavni obrazac putnik je suglasan da dostavljene osobne podatke, Green Planet koristi za osobne svrhe organizacije putovanja i da ih čuva u svojoj arhivi.

10. Rješavanje prigovora
Putnik ima pravo prigovora zbog neispunjene ugovorene usluge. Putnik je dužan uložiti pismeni prigovor Green planet i to u roku od 8 dana od dana završetka putovanja. Prigovori uloženi nakon isteka roka od 8 dana neće se uzeti u razmatranje. Naglašavamo da je u interesu putnika da nastupa u dobroj namjeri i iskaže volju za rješavanjem prigovora u tijeku putovanja te svoj pismeni prigovor uputi davatelju usluge na licu mjesta (recepciji, prijevozniku, ugostitelju ili turističkoj agenciji u odredištu) te od davatelja usluga zatraži pismenu potvrdu da je zaprimio prigovor. Svaki putnik / nositelj ugovora prigovor podnosi zasebno. Green planet neće uzeti u razmatranje grupne prigovore. Green planet je dužan donijeti pismeni odgovor na prigovor u roku od 14 dana po primitku prigovora. Ako je potrebno radi prikupljanja informacija i provjere navoda iz prigovora, Green planet može odgoditi rok donošenje rješenja za još 14 dana, a o čemu je dužan, u pismenom obliku, obavijestiti putnika podnosioca prigovora. Green planet će riješiti samo one prigovore za koje putnik dostavi dokaz da je uputio pismeni prigovor davatelju usluge na licu mjesta i da se uzrok nije mogao otkloniti na licu mjesta. Ukoliko je zbog krivnje Green planet došlo do neispunjenja programa ili dijela usluga, putnik ima pravo na naknadu u visini stvarne vrijednosti neiskorištenih usluga i ne može obuhvatiti već iskorištene usluge kao ni cjelokupni iznos aranžmana.

11. Prtljaga
Na čarterskim letovima putnik ima pravo na besplatan prijevoz do 20 kg prtljage kao i na redovnim zračnim letovima. Djeca do 2 godine nemaju pravo na besplatan prijevoz prtljage. Putniku se preporuča osiguranje prtljage kod osiguravajućeg društva. Organizator društva nije odgovoran za izgubljenu, uništenu ili ukradenu prtljagu, kao ni za krađu prtljage ili dragocjenosti u hotelu.

12. Putovanja u organizaciji drugih organizatora/turoperatora
Za svaki pojedini program primjenjuju se uvjeti odgovornog organizatora koji je naveden za to putovanje. Svi programi u kojima Green planet nastupa kao posrednik, Green planet ne odgovara za provedbu putovanja odnosno turističkih aranžmana kojima nije odgovorni organizator već samo posreduje u prodaji. Svi turistički aranžmani koje Green planet zastupa kao posrednik posebno su označeni, a što će biti vidljivo na ugovoru o putovanju. U tom slučaju primjenjuju se opći uvjeti navedenog odgovornog organizatora putovanja. Potpisivanjem ugovora ugovaratelj/putnik u cijelosti prihvaća program i uvjete putovanja.

13. Nadležnost suda
Stranke se obvezuju da će moguće sporne slučajeve riješiti sporazumno. U slučaju spora nadležan je sud u Osijeku, primjenjuje se hrvatsko pravo.

14. Završne odredbe
Opći uvjeti i uputstva o putovanju su sastavni dio ugovora kojeg ugovaretelj/putnik sklapa sa Green planet odnosno ovlaštenom turističkom agencijom u kojoj se prijavio za putovanje u organizaciji Green planet . Ovo izdanje uvjeta putovanja stupa na snagu 08. lipnja 2016. godine.

Dokumenti

 


 

Green Planet Travel – turistička agencija

OIB: 6655774863
Sjedište: Š. Petefija 206b, Osijek, Hrvatska
Ured u Zagrebu: Šestinski dol 99a
ŽR: Raiffeisen BANK
IBAN: HR9124840081105420411

Odgovorna osoba: Vlatko Kalapoš

Temeljni kapital: 20 000, 00 kn (uplaćen u cijelosti)
ID-kod: HR-AB-31-080727887

 


 

Mobitel: +385 91 333 9999

E-mail: info@gptravel.eu

Imate pitanja?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • splash
 • explore
Istražite više!
Pregledajte sve destinacije!