• Kilimandžaro 14 dana -7 dana Machame ruta + 2 dana safari

 • alt

Ekspedicija na Kilimandžaro 14 dana - Machame Rout, 7 dana

EKSPEDICIJA NA KILIMANDŽARO

(Uhuru Peak 5895 m)

Ruta MACHAME 7  dana + 2  dana SAFARI (Ngorongoro Crater i Tarangire), hotel Keys u Moshi ( sa bazenom), izleti ( plantaža kave i pećine), obilazak grada…

„Ruta MACHAME“ jedna je od najzahtjevnijih i najljepših tura i traje 7 dana  dana penjanja
(od 2006.). Uključena je i obavezna aklimatizacija zbog opasnosti od visinske bolesti, glavobolje te nedostatka kisika. Idealno isprogramirana satnica po danima garantira jedinstven doživljaj koji ćete pamtiti cijeli život. Kilimandžaro – najviši vrh Afrike, Uhuru Peak 5895 m.

Organizacija i lostistika penjanja na Kilimandžaro je u cijelosti od strane: Kili climbers Moshi, agencije sa svim  pratećim osobljem ( glavni vodič, vodiči, nosači, kuhari…) te se agencija Green planet travel odriče bilo kakve odgovornosti propusta u samoj organizaciji penjanja. U dozvoli za penjanje ( koju vadi partnerska agencija iz Tanzanije) uključene su stavke : pomoć pri spašavanju, kisik, spuštanje do bazne stanice i transport do medicinske ustavnove ( dodatna osiguranja, helikopter i sl, putnici sami zaključuju prije putovanja bez posredovanja agencije). Organizator putovanja odgovoran je za provedbu programa putovanja, a za fizičku spremu, pripremu, osiguranja i eventualne zdravstvene teškoće na usponu odgovorni su putnici.

3.650,00 €
(27.501,00 kn)
broj dana
14 dana
broj dana
 • 05-18.02.2025- počele su prijave
 • 05-18.06.2025
Zanima Vas? KONTAKTIRAJTE NAS

Plan putovanja

1. DAN
Okupljanje putnika u zagrebačkoj zračnoj luci “Dr. Franjo Tuđman”, predaja ptljage i polazak na let za Kilimanjaro (JRO). Međudestinacija je Doha, Istanbul, Dubai ili ostale ovisno o avio kompaniji sa kojom letimo. Dolazak u transfer destinaciju i prelazak na let za Kilimanjaro.

2. DAN
Dolazak u  međunarodnu zračnu luku Kilimanjaro (JRO).  Po dolasku u zračnu luku dočekati će nas vodič i predstavnik naše partnerske agencije, te odvesti u grad Moshi u hotel (Keys hotel ili sličan).  Poslijepodne odmor, dogovor te priprema za 7  narednih dana u kojima nas očekuje naporan program penjanja i osvajanja najvišeg vrha Afrike. Predvečer sastanak sa vodičem oko organizacije ekspedicije. Večera i noćenje. Ukoliko imamo vremena poslijepodne izlet u Marangu selo i obilazak pećina, vodopada i sudjelovanje u tradicionalnoj ceremoniji prženja kave. Ručak u selu i povratak u hotel.

3. DAN
Nakon doručka prijevoz iz Moshi  do Machame Gate (1790 m) – Machame kamp (2980 m).
Vrijeme planinarenja: 7 sati.
Udaljenost: oko 18 km
Promjena visine: + 1090 m

Nakon ranog doručka pridružti će nam se naš vodič s kojim krećemo na 7-dnevnu avanturu. Vožnja do Machame Gate koja traje oko 40 do 45 min. Dolazimo na prijavni punkt gdje dobivamo svu potrebnu dokumentaciju za uspon i odmah krećemo. Već pri samom startu ulazimo u prašumu. Postoji velika mogućnost kiše u šumi, koja će stazu pretvoriti u vrlo blatnu i sklisku. Za ručak imamo pauzu i nastavaljamo dalje sve do poslijepodneva kada dolazimo u kamp na području Machame. Šatori, sva ostala oprema i hrana biti će dostavljena od strane nosača i vodiča na Mount Kilimanjaro. Noć u kampu već može biti hladna (oko 0 stupnjeva). Kamp je na visini od 2980 m.

4.DAN
Camp Machame (2980m) – Šira Camp (3840m).
Vrijeme planinarenja: 6 sati
Udaljenost: oko 9 km
Promjena visine : + 860 m

Nakon ranog doručka dan provodimo penjući se do kampa Shire (3840 m), uz ručak na polovici staze. Noć u ovom kampu bit će hladnija od prethodne, s temperaturama koje se spuštaju ispod 0 stupnjeva. Staza nas vodi oko sat vremena na vrh šume, a zatim oko dva sata po kamenitom terenu. Nakon ručka i odmora, nastavljamo prema gore stjenovitim grebenom na Shira visoravan. Tijekom penjanja do ove točke moći ćemo vidjeti Western Breach sa svojim spektakularnim glečerima. Dolazimo do kampa Shira.

5. DAN
Shira (3840m) – Lava Tower (4630m) – kamp BARRANCO ( 3950)
Vrijeme planinarenja: 6 sati
Udaljenost: oko 15 km
Promjena visine : + 790 m, – 680 m

Ulazimo u sušno područje (polu pustinju) i stjenoviti krajolik koji okružuje Lava Tower, gdje ćemo nakon otprilike četiri sata hoda doseći nadmorsku visinu od 4630m. Ručak. Nakon ručka krećemo na stjenovitu stazu prema Lava Tower-u (4630m). Definitivno najzahtjevniji dan do sada. Oko ove točke moguće su tegobe: otežano disanje, glavobolja i razdražljivost. Nadalje se spuštamo gotovo 680 metara do camping područja Barranco. Nakon što stignemo na visinu od 4600 metara u Lava Tower, potrebna je aklimatizacija. Tijekom ovog dvosatnog spuštanja u Camp Barranco možete uživati u veličanstvenom pogledu. Camp se nalazi u dolini ispod Breach i Great Barranco Wall-a. Dok čekamo večeru uživat ćemo u nezaboravnom zalasku sunca.

6. DAN
Kamp Barranco (3950m) – Kamp Karanga (3990)
Vrijeme planinarenja: 5 sati
Udaljenost: oko 5 km
Promjena visine:

Nakon noći na Great Barranco Wall-u, penjat ćemo se preko ovog prekrasnog strmog brda s pogledom na očaravajući Heim Glacier. Rano ujutro nakon doručka na Great Barranco Wall-u doživjeti ćete Planinu Kilimanjaro u svoj njezinoj ljepoti. Ruta se zatim spušta kroz dolinu Karanga preko grebena i dolina, a zatim se spaja s Mweka rutom. Posljednja vodena postaja na ruti je dolina Karanga, jer u kampu Barafu nema vode. Barafu na swahilijskom jeziku znači “led” te ćemo u njegovom pustom, negostoljubivom i vjetrovitom krajoliku provesti noć. Šatori se podižu na uskom, kamenom i opasnom grebenu. Obavezno se trebamo upoznajati sa terenom prije mraka kako bismo izbjegli bilo kakve nesreće. Visina je sada iznad 1345m.  Spavanje u Karanga.

7.DAN

Kamp Karanga 3990) kamp BARAFU ( 4600 )

Nakon doručka krećemo prema Barafu kampu prolazeći kroz pustinjski krajolik. Dodamo cca 5 sati. Dolazak u Barafu kamp, rani ručak i odmor te priprema za završni uspon. Rana večera cca 17 sati i spavanje.

8. DAN
POKUŠAJ PENJANJA NA VRH, kamp Barafu (4550m) – Uhuru vrh (5895m) – Mweka (3100m).
Vrijeme planinarenja: 7-8  sati do vrha Uhuru.

5 – 7 sati da se spustimo u Mweku.
Udaljenost: Oko 7 km uspon – 23 km silazak.
Promjena visine: + 1345 m, – 2795 m

Budimo se oko 22 sata  te nakon čaja i keksiju počinjemo svoj noćni uspon do vrha Uhuru. Krenut ćemo u smjeru sjeverozapada i penjati se kroz tešku rutu prema Stella Pointu na rubu kratera. Ovaj 6-satni uspon do Stella točke je za mnoge penjače, psihički i fizički najzahtjevniji na cijeloj ruti. Na Stella Point-u (5685m) zaustavit ćemo se na kratki odmor i bit ćemo nagrađeni s najveličanstvenijim izlaskom sunca kojeg ćemo ikada najvjerojatnije vidjeti u svome životu. Može se usporediti samo sa izlascima sunca na Himalayama. Od Stella Point-a do dvosatnog uspona na Uhuru Peak, obično se hoda po dubokom snijegu. Vrijeme koje ćemo boraviti na vrhu ovisit će o vremenskim uvjetima. Nećemo se zadržavati predugo, jer se zbog velike hladnoće i umora teško pokrenuti i krenuti nazad. Uživati ćemo u našem postignuću i danu koji ćemo pamtiti ostatak života. Šetnja natrag od vrha do Barafu-a s vrha traje oko 3 sata, tijekom koje ćemo imati zasluženi ali kratak odmor te ćemo prikupiti ostatak opreme, prije nego što krenemo dolje do Mweka kolibe (3100m). Ruta nije teška i prolazi kroz stijenovitu stazu, preko močvarnog područja do šume. Kamp se nalazi u šumi te se u kasno poslijepodne mogu očekivati magla i padaline. Navečer ćemo dobiti vodu za pranje. Večera i noćenje.

9. DAN
Camp Mweka (3100m) – Mweka Gate (1980m).
Vrijeme planinarenja: 4 sata.
Udaljenost: oko 15 km
Promjena visine: – 1120 m

Nakon ranog doručka, 3-satno hodanje po predivnoj stazi nazad do Mweka Gate-a, na kojem ćemo u registar upisati svoja imena i ostale podatke. Ovo je također mjesto gdje uspješni penjači dobivaju certifikate za svoje uspješne uspone. Penjači koji su došli do Stelle Point-a (5685m) dobivaju ZELENI CERTIFIKAT, a oni koji su došli do Uhuru Peak-a (5895m) ZLATNI CERTIFIKAT. Od Mweka Gate-a nastavljamo hodati blatnjavom stazom do sela Mweka (3 km – 1 sat). Na Mweka Gate-u ćemo se susresti sa službenicima Nacionalnog parka Mount Kilimanjaro koji će nam dodijeliti certifikate o našim penjačkim postignućima. Nakon toga se vraćamo u Moshi na odmor i vruće tuširanje. Odmor, kupanje u bazenu i uživanje.

10 . DAN
Moshi- slobodan dan za odmor, kupanje i druženje. Pripreme za polazak na safari ( 2 dana). Večera u hotelu. Noćenje

11. DAN
Nakon doručka vožnja do TARANGIRE nacionalnog parka i cjelodnevni SAFARI. Povratak u logde , večera i noćenje.

12. DAN
Nakon doručka polazak u Ngorongo krater i uživanje u safariju. Nakon safarija obilazak plemena Masai i druženje sa njima. U večernjim satima povratak u Moshi u hotel Keys. Noćenje

13. DAN

Nakon doručka završavamo kupovinu suvenira i polako se pripremamo za povratak. Transfer u zračnu luku i let za Dohu ( Istanbul).

14.DAN

Prema redu letenja – let za Zagreb, te dolazak u Zagreb i završetak našega putovanja.

 • Postoji mogućnost produžetka putovanja- 4-5 dana Zanzibar, predivan Stone Restort Kiwengwa, sa programom i svi transferi u cijeni – let JRO-Zanzibar i nazad, te noćenje sa doručkom, izletima i trasferima sa vodstvom…CIJENA NA UPIT

 

U cijenu uračunato:

 • sve povratne avio karte sa pristojbama
 • transferi iz Moshi u Machame Gate te povratak
 • svi obroci za cijelo vrijeme putovanja osim kada boravimo u hotelu
 • 7 dana Kilimanjaro trek – ruta Machame 7 dana
 • 6 noćenja u šatorima tijekom trekking rute Machame
 • 2 noćenja u hotelu prije i poslije penjanja (Keys hotel ili sličan)
 •  noćenje u lodgeu na safariju u kućicama sa obrocima ( Fanaka lodge)
 • pristojbe za parkiranje i državne pristojbe s PDV-om
 • prevoditelj engleskog jezika, vodič i pomoćni vodiči
 • prva pomoć i boce sa kisikom ( u kampovima)
 • kampiranje, uključujući šatore za spavanje, prostirke za spavanje, blagovaonicu, stolice i stol
 • 2 dana  safari program ( Ngorongoro krater i Tarangire nacionalni park)
 • naknade za spašavanje ( kisik i organizirano spuštanje do ulaza te transfer u bolnicu ili hotel…). U spašavanje nije uključen transport helikopterom…
 • dozvole za penjanje
 • svi prijevozi i transferi

U cijenu nije uračunato:

 • osobni troškovi na putu
 • napojnice za vodiče i nosače na planini, doplata na prijenosni toalet, agregat za struju za punjenje mobitela, napojnice za safari, izlete na plantažu kave i ceremoniju, masai selo itd…ukupno 300 eur  po osobi za sve ( 250 za uspon- vodiči, nosači,kuhari…a ostalo za safari, lodge i Masai pleme…( daje se voditelju putovanja po polasku).
 • trošak vize ( 50 usd) viza se izrađuje u zračnoj luci Kilimanjaro po dolasku.
 • obroci u hotelu koji nisu u programu, piće te privatni troškovi.
 • angažiranje dodatnog nosača ili vodiča po želji putnika
 • dodatni boravak u hotelu uslijed ranog odustajanja od penjanja i povratka izvan grupe izvan programa
 • Obzirom na vrijeme dolaska u JRO, u dogovoru sa organizatorom putovanja  postoji mogućnost da se izlet predviđen za drugi dan, prebaci na slobodan dan po povratku sa uspona.
 • putno i zdravstveno osiguranje, te osiguranje od otkaza puta. Agencija ima ugovor sa Uniqa osiguranjem koje pokriva trošak nezgode, liječenja, smrti i ostalo ( ne i helikopterski prijevoz). Ukoliko želite zaključiti policu osiguranja u planinama sa spašavanjem ( helikopter) onda navedenu policu morate napraviti sami u jednom od osiguranja koje to pokrivaju..( Švicarska ili slična…).

POTREBNA OPREMA:

 • kožne ili termalne čizme
 • Gore-Tex, Microtex ili K-Tech Trilaminate jakna
 • Gore-Tex, Microtex ili K-Tech hlače
 • Fleece hlače
 • Gore-Tex rukavice
 • rukavice od pletiva (staviti ispod Gore-Tex rukavica)
 • termičke rukavice (staviti ispod Gore-Tex rukavica)
 • dokoljenice
 • termičke čarape
 • sunčane naočale s UV zaštitom
 • svjetiljka za glavu
 • termosica
 • kabanica ili poncho (uglavnom se koristi u kišnoj šumi)
 • kratke hlače
 • majice
 • šešir za sunce (šilterice ne nude dovoljnu zaštitu)
 • Pletena kapa
 • veća za spavanje
 • itd.

* Sve dodatne informacije i savjete oko opreme i ostaloga dobiti ćete nakon formiranja grupe za ekspediciju. Agencija se odriče odgovornosti za moguća duža čekanja na međuletovima ( često se letovi  otkazuju i određuju novi termini), što je u  nadležnosti avio kompanija.

Uvjeti putovanja

GREEN PLANET d.o.o. turistička agencija, sjedište: Š. Petefija 206b, OSIJEK, OIB: 66557748633 , MB: 2423898, ID-kod:HR-AB-31-080727887

1. Sadržaj aranžmana
Organizator putovanja Green planet d.o.o. (u daljnjem tekstu Green planet ) jamči provedbu programa prema planu i programu aranžmana koji on organizira i koji ste primili. Sadržaj aranžmana organizator će ostvariti u potpunosti osim u slučaju izuzetnih okolnosti (rat, nemiri, štrajkovi, terorističke akcije, sanitarni poremećaji, elementarne nepogode, intervencije nadležnih vlasti i sl koje su izvan mogućnosti utjecaja Green Planet travel). Aranžmani agencije sadržavaju smještaj, boravak i logistiku u egzotičnim zemljama svijeta, te svi putnici moraju prihvatiti specifičnosti određene destinacije, zakone zemlje u kojoj borave,  moguće promjene programa i itinerera u slučaju opravdanih okolnosti, te se agencija odriče bilo kakve odgovornosti za prigovore usmjerene na specifične okolnosti navedene destinacije, njihov način komunikacije i kulturoloških razlika, u odnosu na Europske. Za boravak na destinacijama u regiji ( BiH, Makedonija…) vrijedi program putovanja istaknut na stranici.

2. Rezervacije i plaćanje
Prijave za putovanje primaju se u agenciji Green planet ( putem prijave za put0vanje poslane mailom) . Prilikom prijave, za daleka putovanja , putnik uplaćuje  20% cijene aranžmana (ukoliko u programu nije navedeno drugačije), te ostatak iznosa uplaćuje se jednake mjesečne rate, a zadnja rata  najkasnije 21 dan prije početka putovanja ili se osigurava dokumentacija za nespornu naplatu ukupne cijene do ugovorenog roka plaćanja, osim za jednodnevne izlete kada je plaćanje isključivo jednokratno. Za individualne rezervacije kao i za sve rezervacije “na upit” (kada za pojedini aranžman u trenutku prijave putnika za određeno putovanje nema mjesta ali ih je Green planet u mogućnosti osigurati dodatno). U slučaju uplaćenog i potvrđenog aranžmana, svaka promjena datuma i korisnika putovanja plaća se prema važećim cjenicima usluga i pravilima kompanija. Za destinacije u regiji ( Np Sutjeska, Makedonija, Baranja) putnik kod prijave uplaćuje polovicu iznosa, a drugu polovicu tjedan dana prije putovanja .

3. Sadržaj i cijena aranžmana
Sadržaj aranžmana, odnosno cijena aranžmana uključuje sve što je organizator putovanja naveo u programu putovanja osim fakultativnih izleta koji nisu uključeni u cijenu aranžmana. Navedene cijene u cjeniku i programima vrijede za plaćanje gotovinom ( na žiro račun). Ove se usluge trebaju zatražiti prilikom prijave i doplaćuju se na cijenu aranžmana. Fakultativne i posebne usluge koje putnik zatraži tijekom trajanja putovanja plaćaju se turističkom pratitelju ili predstavniku organizatora putovanja u valuti zemlje u kojoj se usluga pruža. Cijene aranžmana objavljene su u eurima , a izračunate su prema cijenama usluga u referentnim valutama po prodajnom tečaju poslovne banke organizatora putovanja na određeni dan. Green planet može, najkasnije 20 dana prije početka putovanja, zahtijevati povećanje ugovorene cijene ako je nakon sklapanja ugovora došlo do promjene valutnih tečajeva ili do promjene u tarifama prijevoznika ili hotelijera, uključujući povećanje troškova goriva ili povećanje pristojbi i to isključivo u pismenom obliku. Putnik se obvezuje prihvatiti povećanje ugovorene cijene do 10%. Ukoliko dođe do povećanja ugovorene cijene u iznosu većem od 10% putnik ima pravo odustati od aranžmana, s tim da je to dužan pismenim putem priopćiti Green planet u roku od 2 dana od primljene obavijesti. U slučaju odustanka od aranžmana putnik nema pravo na nadoknadu štete. Ako putnik svoj odustanak ne dostavi Green planet u pismenom obliku i u navedenom roku, smatra se da je suglasan s promjenom cijene.

4. Kategorizacija i opis usluga
Ponuđeni smještajni objekti, restorani, prijevozna sredstva i dr. opisani su prema službenoj kategorizaciji u vrijeme izdavanja programa i podložni su nadzoru mjesnih turističkih organizacija. Kategorizacije nisu iste u različitim destinacijama i stoga nisu usporedive, stoga organizator nije odgovoran ako dođe do promjene kategorizacije. Putovanja agencije Green planet travel su većinom u egzotične destinacije te svi putnici prihvaćaju lokalne običaje, komunikaciju, hranu i specifičan način ophođenja prema gostima.

5. Otkazivanje putovanja od strane Green Planet Travela ili promjena programa
Ako nastupe izvanredne okolnosti koje se ne mogu predvidjeti, izbjeći ili ukloniti organizator putovanja ima pravo izmijeniti program. Smještaj koji je ugovoren može se zamijeniti samo sa smještajem u objektu iste ili više kategorije. Ukoliko se ne prijavi potreban broj putnika predviđen za određeni aranžman organizator može također otkazati aranžman. Organizator putovanja dužan je obavijestiti putnike o otkazu putovanja najmanje 5 dana prije početka aranžmana, te im vratiti sav uplaćeni iznos aranžmana. Green planet zadržava pravo promjene dana ili sata putovanja zbog promjene reda letenja ili zbog nastupanja nepredviđenih okolnosti, pravo promjene smjera putovanja ukoliko se promijene uvjeti za putovanje (promijenjen red letenje, sigurnosna situacija u određenoj zemlji, elementarne nepogode ili druge situacije na koje Green planet ne može utjecati) i to bez naknade štete, a prema važećim propisima u domaćem i međunarodnom prometu. Green planet ne preuzima odgovornost za promjene radi nepredviđenih okolnosti i više sile u toku putovanja. U tom slučaju može osigurati usluge s obzirom na danu situaciju. Green planet ne odgovara za eventualne pogreške u tisku programa u sklopu brošura/kataloga kao i za pogrešne unose podataka od strane operatera na Green planet travel web-stranicama.

U  slučaju nemogućnosti realizacije putovanja zbog „više sile“ (elementarne nepogodne, epidemije, ratnog stanja itd.) agencija ne snosi nikakvu odgovornost.( putnici su dužni zaključiti policu osiguranja)

6. Otkazivanje putovanja od strane putnika
Ukoliko putnik otkaže uplaćeni aranžman, Green planet od ukupne cijene aranžmana zadržava (ako u programu nije navedeno drugačije): Europska putovanja: do 30 dana prije polaska 10% cijene aranžmana, a najmanje 20 eura  · 29-22 dana prije polaska 30% cijene aranžmana, · 21-15 dana prije polaska 50% cijene aranžmana, · 14-8 dana prije polaska 80% cijene aranžmana, · 7-0 dana prije i nakon polaska 100% cijene aranžmana. · Daleka putovanja: do 45 dana prije polaska 25% cijene ukupnog  aranžmana, · 45-30 dana prije polaska 60% cijene ukupnog  aranžmana, · 30-0 dana prije polaska i nakon polaska 100 % cijene ukupnog  aranžmana. Za putovanje u zemlje regije ( BiH, Makedonija, Hrvatska..) putnik može otkazati putovanje iz opravdanog razloga, a sa agencijom dogovara iznos povrata. Ukoliko je izvršena rezervacija smještaja, putnik snosi cijenu rezervacije, najmanje 30 % cijene od cijene aranžmana.  Navedeni troškovi primjenjuju se i na promjene datuma polaska ili smještajnog objekta kao i na sve druge bitne promijene. Green planet zaračunava stvarne troškove zamjene ako putnik-nosilac ugovora otkaže putovanje, a nađe drugog korisnika iste rezervacije koji zadovoljava sve uvjete za korištenje navedenog aranžmana. Ukoliko 21 dan prije polaska na put putnik nije uplatio ostatak iznosa ili osigurao neospornu naplatu aranžmana, Green planet smatra da je putnik odustao od rezervacije, bez mogućnosti isplate uplaćene akontacije za putovanje. Ukoliko je agencija kupila avio karte ( pojedinačno) bez mogućnosti otkazivanja iste, agencija u slučaju otkaza putovanja u bilo kojem roku, ima pravo zadržati sredstva uplaćenih u iznosu kupljenih avio karata i uplate rezervacije za putnike.

Putnicima se sugerira da prilikom prijave na putovanje ( sve destinacije) naprave policu osiguranja sa klauzulom OTKAZA u opravdanim slučajevima, te na taj način ako ispune uvjete otkaza dobivaju 90 % uplaćenog iznosa od osiguravajućeg društva.

7. Putni dokumenti, poštivanje propisa
Svaki putnik koje se prijavljuje za putovanje van zemlje dužan je imati važeće osobne isprave. Ako je za putovanje potrebna viza za ulazak u određenu zemlju organizator je dužan obavijestiti putnika o potrebnim dokumentima koji su potrebni za ishođenje vize. Organizator putovanja ne garantira za ishođenje i pravovaljanost vize. Putnik je dužan poštivati carinske i devizne propise. Ukoliko putnik zbog nepoštivanja propisa ne može nastaviti putovanje, sam snosi sve troškove i posljedice koje zbog toga nastanu. Ukoliko putnik za vrijeme trajanja putovanja izgubi putne dokumente ili mu budu ukradeni, dužan je na vlastiti trošak osigurati nove. Putnik je dužan brinuti se da on osobno, njegovi dokumenti i prtljaga ispune uvjete predviđene viznim, graničnim, carinskim, zdravstvenim i drugim propisima kako RH tako i zemlje u koju se putuje, pridržavati se kućnog reda u ugostiteljskim i hotelskim objektima te surađivati s predstavnikom organizatora putovanja i davateljima usluga u dobroj namjeri. U slučaju nepoštovanja navedenih obaveza putnik odgovara za načinjenu štetu, a Green planet otklanja svaku odgovornost za takvu štetu. U tom slučaju iznos štete putnik podmiruje kod vlasnika objekata (hotela, apartmana i sl.) na recepciji. Za destinacije za koje je potrebno cijepiti se prema propisima Svjetske zdravstvene organizacije treba posjedovati potvrde i dokumente o cijepljenju. U tom slučaju treba priložiti liječničku potvrdu da je cijepljenje provedeno. Putnik je dužan prilikom polaska na putovanje predočiti dokument o putovanju turističkom pratitelju, ova stavka odnosi se samo na organizirana putovanja. U slučaju nepoštivanja neke od ovih obveza, putnik odgovara organizatoru za učinjenu štetu.

* Obzirom na COVID situaciju, svim putnicima se preporučuje cijepljenje i posjedovanje COVID PUTOVNICE. U slučaju neposjedovanja COVID  PUTOVNICE obavezno je PCR  testiranje u polasku i pri povratku o vlastitom trošku. U slučaju da rezultati PCR testa budu pozitivni agencija ne snosi odgovornost za neodlazak putnika na destinaciju ili odlazak u karantenu po povratku i putnici ga plaćaju o vlastitom trošku. 

U slučaju zakonske promjene uvjeta ulaska u određenu zemlju vezano za COVID epidemiju, agencija Green planet travel se odriče bilo kakve odgovornosti.

8. Paket putnog osiguranja
Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, djelatnici agencije dužni su putniku ponuditi “paket” putnog osiguranja koji se sastoji od: zdravstvenog osiguranja za vrijeme boravka u inozemstvu, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, osiguranje prtljage, te osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje od otkaza vrijedi samo u slučajevima: vojni poziv, bolest, smrtni slučaj u užoj obitelji i to uz obaveznu pismenu potvrdu. Potpisom ugovora putnik potvrđuje da mu je ponuđen paket putnih osiguranja. U slučaju da putnik zahtijeva navedena osiguranja, ona se mogu izravno ugovoriti kod osiguravatelja ili kod Green planet , pri čemu Green planet sudjeluje samo kao posrednik. U slučaju aktiviranja police putnog osiguranja putnik može kontaktirati Uniqa osiguranje . Polica putnog osiguranja ne može se ugovoriti naknadno!!!

9. Zaštita osobnih podataka
Putnik osobne podatke daje dobrovoljno. Osobni podaci putnika potrebni su u procesu realizacije ugovorenih aranžmana i koristit će se za daljnju komunikaciju. Green planet se obvezuje da osobne podatke putnika neće iznijeti iz zemlje osim u svrhu realizacije ugovorenih aranžmana. Iznimka od davanja osobnih podataka trećim osobama odnosi se na ugovaranje polica putnog osiguranja, odnosno ukoliko putnik zaključi policu osiguranja, tada će se njegovi osobni podaci proslijediti osiguravajućem društvu. Osobni podaci putnika čuvat će se u bazi podataka agencije. Putnik je suglasan da se njegovi osobni podaci mogu koristiti u svrhu marketinških akcija Green planet . Potpisom na prijavni obrazac putnik je suglasan da dostavljene osobne podatke, Green Planet koristi za osobne svrhe organizacije putovanja i da ih čuva u svojoj arhivi.

10. Rješavanje prigovora
Putnik ima pravo prigovora zbog neispunjene ugovorene usluge. Putnik je dužan uložiti pismeni prigovor Green planet i to u roku od 8 dana od dana završetka putovanja. Prigovori uloženi nakon isteka roka od 8 dana neće se uzeti u razmatranje. Naglašavamo da je u interesu putnika da nastupa u dobroj namjeri i iskaže volju za rješavanjem prigovora u tijeku putovanja te svoj pismeni prigovor uputi davatelju usluge na licu mjesta (recepciji, prijevozniku, ugostitelju ili turističkoj agenciji u odredištu) te od davatelja usluga zatraži pismenu potvrdu da je zaprimio prigovor. Svaki putnik / nositelj ugovora prigovor podnosi zasebno. Green planet neće uzeti u razmatranje grupne prigovore. Green planet je dužan donijeti pismeni odgovor na prigovor u roku od 14 dana po primitku prigovora. Ako je potrebno radi prikupljanja informacija i provjere navoda iz prigovora, Green planet može odgoditi rok donošenje rješenja za još 14 dana, a o čemu je dužan, u pismenom obliku, obavijestiti putnika podnosioca prigovora. Green planet će riješiti samo one prigovore za koje putnik dostavi dokaz da je uputio pismeni prigovor davatelju usluge na licu mjesta i da se uzrok nije mogao otkloniti na licu mjesta. Ukoliko je zbog krivnje Green planet došlo do neispunjenja programa ili dijela usluga, putnik ima pravo na naknadu u visini stvarne vrijednosti neiskorištenih usluga i ne može obuhvatiti već iskorištene usluge kao ni cjelokupni iznos aranžmana.

11. Prtljaga
Na čarterskim letovima putnik ima pravo na besplatan prijevoz do 20 kg prtljage kao i na redovnim zračnim letovima. Djeca do 2 godine nemaju pravo na besplatan prijevoz prtljage. Putniku se preporuča osiguranje prtljage kod osiguravajućeg društva. Organizator društva nije odgovoran za izgubljenu, uništenu ili ukradenu prtljagu, kao ni za krađu prtljage ili dragocjenosti u hotelu.

12. Putovanja u organizaciji drugih organizatora/turoperatora
Za svaki pojedini program primjenjuju se uvjeti odgovornog organizatora koji je naveden za to putovanje. Svi programi u kojima Green planet nastupa kao posrednik, Green planet ne odgovara za provedbu putovanja odnosno turističkih aranžmana kojima nije odgovorni organizator već samo posreduje u prodaji. Svi turistički aranžmani koje Green planet zastupa kao posrednik posebno su označeni, a što će biti vidljivo na ugovoru o putovanju. U tom slučaju primjenjuju se opći uvjeti navedenog odgovornog organizatora putovanja. Potpisivanjem ugovora ugovaratelj/putnik u cijelosti prihvaća program i uvjete putovanja.

13. Nadležnost suda
Stranke se obvezuju da će moguće sporne slučajeve riješiti sporazumno. U slučaju spora nadležan je sud u Osijeku, primjenjuje se hrvatsko pravo.

14. Završne odredbe
Opći uvjeti i uputstva o putovanju su sastavni dio ugovora kojeg ugovaratelj/putnik sklapa sa Green planet odnosno ovlaštenom turističkom agencijom u kojoj se prijavio za putovanje u organizaciji Green planet . Ovo izdanje uvjeta putovanja stupa na snagu 08. lipnja 2016. godine.

Dokumenti

 


 

Green Planet Travel – turistička agencija

OIB: 6655774863
Sjedište: Š. Petefija 206b, Osijek, Hrvatska
ŽR: Raiffeisen BANK
IBAN: HR9124840081105420411

Odgovorna osoba: Vlatko Kalapoš

Temeljni kapital: 20 000, 00 kn (uplaćen u cijelosti)
ID-kod: HR-AB-31-080727887

 


 

Mobitel: +385 91 333 9999

E-mail: info@gptravel.eu

Imate pitanja?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • splash
 • explore
Istražite više!
Pregledajte sve destinacije!