• Mt. Kailash – Tibet Tour

 • alt

Mt. Kailash – Tibet Tour

Doživite čudesnu planinu Kailash (6714 m) – jedan od najpopularnijih i najčudesnijih planinskih vrhova Tibeta. Smatrana svetom, cilj je mnogih hodočasnika iz cijeloga svijeta. Hodočašće oko planine Kailash i kupanje u jezeru Mansarovar poseban je doživljaj i kažu da donosi iskupljenje i ispire sve grijehe učinjene tijekom života. Za Vas smo pripremili kružno čudesno putovanje!

23.999,00 kn
3.185,21 €
broj dana
19 dana
broj dana
 • 21. 5. - 8. 6. 2019.
Zanima Vas? KONTAKTIRAJTE NAS

Plan putovanja

1. DAN: POLAZAK

Polazak iz Zagreba na let za Kathmandu (Nepal) – zagrebačka zračna luka “Dr. Franjo Tuđman” ili druga najbliža zračna luka. Let za Dubai ili Dohu. Transfer za Kathmandu.

2. DAN: DOLAZAK U KATHMANDU (NEPAL)

Dolazak u zračnu luku u Kathmanduu, gdje će nas dočekati naš suradnik te nas vozilom odvesti do hotela Bliss International. Prijava u hotel. Slobodno poslijepodne uz obilazak centra grada. Noćenje.

3. DAN: KATHMANDU – CJELODNEVNO RAZGLEDAVANJE

Nakon doručka krećemo sa stručnim vodičem i našim vozilom razgledati kulturnu baštinu doline Kathmandu-a, bogatu spomenicima i građevinama kulture Newa – uključujući i nekoliko hinduističkih i budističkih hramova i hodočasničkih mjesta kao što je sveti hram PASHUPATI NATH, najveće svjetsko svetište BUDHA STUPPA – BOUDHHANATH, SWOYAMBHUNATH STUPPA – HRAM MAJMUNA te povijesno mjesto (trg) PATAN DURBAR SQUARE. Povratak u hotel i noćenje.

4. DAN: POKHARA

U ranim jutarnjim satima polazak za POKHARU. Dolazak u Pokharu u rano poslijepodne i prijava u hotel. Obilazak grada, vožnja jezerom i uživanje u predivnom pogledu na planinu ANNAPURNA. Noćenje.

5. DAN: POKHARA – KATHMANDU

Ujutro nakon doručka odlazak na brdo iznad Pokhare i obilazak svetišta BUDHA STUPA – odakle se pruža predivan pogled na grad, jezero i Himalaje. Nakon toga polazak za Kathmandu. Dolazak u Kathmanu u večernjim satima. Smještaj u hotel i noćenje.

6. DAN: KATHMANDU (1 300 m) – LHASA (3 650 m) 

Nakon doručka transport do zračne luke Tribhuvan na let za TIBET. Dolazak u tibetansku zračnu luku Gongaar (oko 1 sat leta). Vožnja od oko sat vremena do LHASE. Dolazak u Lhasu, prijava u hotel Kyichu te odmor. Noćenje.

7. i 8. DAN: LHASA – CJELODNEVNO RAZGLEDAVANJE (aklimatizacija)

Iduća dva dana ujutro nakon doručka krećemo u obilazak i razgledavanje turističkih znamenitosti Lhase. Između ostalog posjetit ćemo: PALAČU POTALA i HRAM JOKHANG te BARKHOR BAZAAR – popularno područje starog dijela grada, sveto mjesto i glavna turistička atrakcija u Lhasi. Sastoji se od uskih ulica i trga koji se nalazi oko hrama Jokhang. Za posjetitelje je najčarobnija tradicionalna tibetanska ulica Barkhor koja je bila popločana ručno poliranim kamenim pločama. Iako nije široka, svakodnevno broji tisuće turista. Prepuna je raznovrsnih trgovina i štandova, na kojima se nude molitveni kotači, “chube” (tradicionalna odjeća tibetanaca), tibetanski noževi i vjerski predmeti te se u ponekim trgavinama može naći „Thangku“ (tibetanski slikarski svitak) koji prikazuje jedinstvenu tradicionalnu tibetansku umjetnost s religioznim, povijesnim, književnim i znanstvenim motivima i običajima. Povratak u hotel i noćenje.

9. DAN: LHASA – SHIGATSE (350 km – oko 8, 9 sati vožnje)

Nakon doručka vozilom krećemo u SHIGATSU, drugi najveći grad Tibeta. Po dolasku, nakon prijave u hotel, obići ćemo samostan TASHILAMPO – vrlo važan samostan u Tibetu, sagrađen u 15. st. od prvog Dalai Lame, a poznat je kao sjedište Panchen Lame.  Noćenje u hotelu.

10. DAN: SHIGATSE – SAGA (450 km – oko 9 sati vožnje)

Nakon doručka vozilom krećemo na put do SAGE – grada i mjesta u Prefekturi Shigatse na jugu Tibeta (Saga – “sretna zemlja”). Nalazi se na nadmorskoj visini od 4 640 m. Važna točka za hodočasnike i turiste na putu do planine KAILASH (6 740 m) te posljednji grad na južnoj ruti s potrepštinama za putnike, trgovinom, restoranom i pansionima. Put do Sage će biti dug ali možemo napraviti nekoliko stanki da se malo odmorimo i ručamo. Po dolasku se smještamo u lokalni motel. Noćenje.

11. DAN: SAGA – JEZERO MANASAROVAR (410 km – 8 sati vožnje)

Nakon doručka krećemo prema CHIU GOMPI – manastiru sagrađenom u stijenama na brežuljku na obali jezera Manasarovar u zapadnom Tibetu (na putu do planine Kailash). Nalazi se na maloj udaljenosti od gradića Darchena u podnožju planine Kailash. Tamo se nalazi drevno svetište u spilji koja datira iz 8. st. sa vrlo zanimljivim samostanom. Chiu Gompa je važna stanica za mnoge hodočasnike. Hodočašće oko planine Kailash i kupanje u jezeru Mansarovar poseban je doživljaj i kažu da donosi iskupljenje te ispire sve grijehe učinjene tijekom života. Danas ćemo također imati nevjerojatnu priliku da iz mjesta Horr Chu bacimo pogled na sveto jezero Manasarovar te čarobnu svetu planinu Kailash. Smještamo se u motelu u Chiu Gompi. Noćenje.

12. DAN: JEZERO MANASAROVAR – DARCHEN (4 600 m), 53 km

Nakon doručka posjećujemo samostan CHIU GOMPA i obilazimo JEZERO MANASAROVAR – slatkovodno jezero na 4 590 m nadmorske visine u blizini planine Kailash. Jezero se smatra svetim mjestom među pripadnicima četiri religije: Hinduizma, Bönizma, Budizma i Jainizma. Nakon obilaska krećemo u DARCHEN – malo selo u okrugu Purang tibetanske autonomne regije Kine. Darchen je smješten ispred svete planine Kailash. Njegova visina je 4 575 m i polazište je za regionalna hodočašća. Sadrži trgovine, nekoliko kuća, restorane, pansione, hotele, kampove te Tibetanski medicinski i Astro institut (financiran od strane švicaraca) kao i  ambulantu u kojoj se liječnici obučavaju tibetanskoj medicini. Tamo po tradiciji hodočasnici jedu samo vegetarijansku hranu zbog poštovanja blizine svetog jezera Manasarovar i planine Kailash. Danas je dan pripreme za turu KORA – vrstu hodočašća i meditativne prakse u tibetanskoj budističkoj ili Bon tradiciji. Smještaj u lokalni motel u Darchenu i noćenje.

13. DAN: DARCHEN – DIRAPUK (4 750 m), 19 km

Nakon doručka krećemo do SERCHUNGA i počinjemo turu Kora, trekking po stazi do samostana DIRAPHUK. Po dolasku smještaj u lokalni motel i noćenje.

14. DAN: DERAKUK – DOLMALA (5 620 m) – ZUTULPUK, 20 km

Nakon doručka nastavljamo svoje putovanje (trekking) do samostana ZUTULPHUL preko prolaza DOLME LA PASS. „Dolma La“ je tibetanski naziv Božice Parvati, supruge Boga Shive za koju se vjeruje da živi na planini Kailash. Prolaz može biti teži za proći ako vremenski uvjeti nisu povoljni. Također, zrak je vrlo rijedak. Kaže se da se prolaz može proći samo ako božica daruje svoju milost. Na početku uspona prema dolini La Pass, moguće je vidjeti sjeveroistočni dio Kailasha. Smještamo se u lokalni motel. Noćenje.

15. DAN: ZUTULPHUK – DARCHEN – SAGA

Danas nakon doručka završavamo treći dan KAILASH KORE. Idemo na trekking od oko 10 km te se vozilima preko Darchena vraćamu u Sagu. Smještaj u motel i noćenje.

16. DAN: SAGA – KERUNG

Nakon doručka krećemo na živopisnu vožnju do KERUNG-a – mjesta na samoj granici Nepala i Tibeta (Kine). Smještaj u hotel i noćenje.

17. DAN: KERUNG – KATHMANDU

Nakon doručka, vožnja do graničnog prijelaza Rasuwagadi. Nakon što obavimo sve potrebne granične formalnosti, vraćamo se u Kathmandu. Smještaj u hotel i noćenje.

18. DAN: SLOBODAN DAN U KATHMANDUU I PRIPREMA ZA POVRATAK

Polazak u zračnu luku Tribhuvan prema redu letenja na let za Dohu ili Dubai.

19. DAN: DOLAZAK U ZAGREB

Dolazak u Zagreb.

 

U cijenu je uključeno:

 • Sve povratne avio karte sa svim taksama
 • Svi prijevozi i transferi na putovanju
 • 3 noći hotel BLISS INTERNATIONAL u dvokrevetnim sobama na B/B osnovi
 • Obilazak Kathmandua i svih znamenitosti sa stručnim vodičem u klimatiziranom vozilu
 • Avio karta Kathmandu – Lhasa – Kathmandu sa svim taksama
 • Viza za Tibet i svi porezi i takse
 • Sav smještaj u hotelima ili motelima po programu
 • Jedan obrok – doručak (U Kathmanduu i Tibetu)
 • Stručni vodič u Tibetu koji govori engleski jezik
 • Pratitelj grupe iz agencije GPT
 • Sva dokumentacija i dozvole potrebne za Tibet
 • Svi lokalni i državni porezi na Tibetu

U cijenu nije uključeno:

 • Viza za Nepal (40 USD) – vadi se u zračnoj luci Kathmandu
 • Obroci koji nisu navedeni u programu
 • Putno i zdravstveno osiguranje
 • Osobni troškovi
 • Dodatni nosači, jakovi ili konji
 • Usluga i servisi za spašavanje ili evakuaciju
 • Dodatni troškovi bilo koje vrste zbog prirodnih nesreća ili nepredviđenih okolnosti
 • Napojnice (50 EUR po osobi za cijelo putovanje)

Uvjeti putovanja

GREEN PLANET d.o.o. turistička agencija, sjedište: Š. Petefija 206b, OSIJEK, OIB: 66557748633 , MB: 2423898, ID-kod:HR-AB-31-080727887

1. Sadržaj aranžmana
Organizator putovanja Green planet d.o.o. (u daljnjem tekstu Green planet ) jamči provedbu programa prema planu i programu aranžmana koji on organizira i koji ste primili. Sadržaj aranžmana organizator će ostvariti u potpunosti osim u slučaju izuzetnih okolnosti (rat, nemiri, štrajkovi, terorističke akcije, sanitarni poremećaji, elementarne nepogode, intervencije nadležnih vlasti i sl koje su izvan mogućnosti utjecaja Green Planet travel). Aranžmani agencije sadržavaju smještaj, boravak i logistiku u egzotičnim zemljama svijeta, te svi putnici moraju prihvatiti specifičnosti određene destinacije, zakone zemlje u kojoj borave,  moguće promjene programa i itinerera u slučaju opravdanih okolnosti, te se agencija odriče bilo kakve odgovornosti za prigovore usmjerene na specifične okolnosti navedene destinacije, njihov način komunikacije i kulturoloških razlika, u odnosu na Europske.

2. Rezervacije i plaćanje
Prijave za putovanje primaju se u agenciji Green planet . Prilikom prijave, za potvrdu rezervacije, putnik uplaćuje cca  20% cijene aranžmana (ukoliko u programu nije navedeno drugačije), te ostatak iznosa uplaćuje se najkasnije 21 dan prije početka putovanja ili se osigurava dokumentacija za nespornu naplatu ukupne cijene do ugovorenog roka plaćanja, osim za jednodnevne izlete kada je plaćanje isključivo jednokratno. Za individualne rezervacije kao i za sve rezervacije “na upit” (kada za pojedini aranžman u trenutku prijave putnika za određeno putovanje nema mjesta ali ih je Green planet u mogućnosti osigurati dodatno). U slučaju uplaćenog i potvrđenog aranžmana, svaka promjena datuma i korisnika putovanja plaća se prema važećim cjenicima usluga i pravilima kompanija.

3. Sadržaj i cijena aranžmana
Sadržaj aranžmana, odnosno cijena aranžmana uključuje sve što je organizator putovanja naveo u programu putovanja osim fakultativnih izleta koji nisu uključeni u cijenu aranžmana. Navedene cijene u cjeniku i programima vrijede za plaćanje gotovinom ( na žiro račun). Ove se usluge trebaju zatražiti prilikom prijave i doplaćuju se na cijenu aranžmana. Fakultativne i posebne usluge koje putnik zatraži tijekom trajanja putovanja plaćaju se turističkom pratitelju ili predstavniku organizatora putovanja u valuti zemlje u kojoj se usluga pruža. Cijene aranžmana objavljene su u kunama, a izračunate su prema cijenama usluga u referentnim valutama po prodajnom tečaju poslovne banke organizatora putovanja na određeni dan. Green planet može, najkasnije 20 dana prije početka putovanja, zahtijevati povećanje ugovorene cijene ako je nakon sklapanja ugovora došlo do promjene valutnih tečajeva ili do promjene u tarifama prijevoznika ili hotelijera, uključujući povećanje troškova goriva ili povećanje pristojbi i to isključivo u pismenom obliku. Putnik se obvezuje prihvatiti povećanje ugovorene cijene do 10%. Ukoliko dođe do povećanja ugovorene cijene u iznosu većem od 10% putnik ima pravo odustati od aranžmana, s tim da je to dužan pismenim putem priopćiti Green planet u roku od 2 dana od primljene obavijesti. U slučaju odustanka od aranžmana putnik nema pravo na nadoknadu štete. Ako putnik svoj odustanak ne dostavi Green planet u pismenom obliku i u navedenom roku, smatra se da je suglasan s promjenom cijene.

4. Kategorizacija i opis usluga
Ponuđeni smještajni objekti, restorani, prijevozna sredstva i dr. opisani su prema službenoj kategorizaciji u vrijeme izdavanja programa i podložni su nadzoru mjesnih turističkih organizacija. Kategorizacije nisu iste u različitim destinacijama i stoga nisu usporedive, stoga organizator nije odgovoran ako dođe do promjene kategorizacije. Putovanja agencije Green planet travel su većinom u egzotične destinacije te svi putnici prihvaćaju lokalne običaje, komunikaciju, hranu i specifičan način ophođenja prema gostima.

5. Otkazivanje putovanja od strane Green Planet Travela ili promjena programa
Ako nastupe izvanredne okolnosti koje se ne mogu predvidjeti, izbjeći ili ukloniti organizator putovanja ima pravo izmijeniti program. Smještaj koji je ugovoren može se zamijeniti samo sa smještajem u objektu iste ili više kategorije. Ukoliko se ne prijavi potreban broj putnika predviđen za određeni aranžman organizator može također otkazati aranžman. Organizator putovanja dužan je obavijestiti putnike o otkazu putovanja najmanje 5 dana prije početka aranžmana, te im vratiti sav uplaćeni iznos aranžmana. Green planet zadržava pravo promjene dana ili sata putovanja zbog promjene reda letenja ili zbog nastupanja nepredviđenih okolnosti, pravo promjene smjera putovanja ukoliko se promijene uvjeti za putovanje (promijenjen red letenje, sigurnosna situacija u određenoj zemlji, elementarne nepogode ili druge situacije na koje Green planet ne može utjecati) i to bez naknade štete, a prema važećim propisima u domaćem i međunarodnom prometu. Green planet ne preuzima odgovornost za promjene radi nepredviđenih okolnosti i više sile u toku putovanja. U tom slučaju može osigurati usluge s obzirom na danu situaciju. Green planet ne odgovara za eventualne pogreške u tisku programa u sklopu brošura/kataloga kao i za pogrešne unose podataka od strane operatera na Green planet travel web-stranicama.

U  slučaju nemogućnosti realizacije putovanja zbog „više sile“ (elementarne nepogodne, epidemije, ratnog stanja itd.) agencija ne snosi nikakvu odgovornost.

6. Otkazivanje putovanja od strane putnika
Ukoliko putnik otkaže uplaćeni aranžman, Green planet od ukupne cijene aranžmana zadržava (ako u programu nije navedeno drugačije): Europska putovanja: do 30 dana prije polaska 10% cijene aranžmana, a najmanje 100 kn, · 29-22 dana prije polaska 30% cijene aranžmana, · 21-15 dana prije polaska 50% cijene aranžmana, · 14-8 dana prije polaska 80% cijene aranžmana, · 7-0 dana prije i nakon polaska 100% cijene aranžmana. · Daleka putovanja: do 45 dana prije polaska 25% cijene aranžmana, · 45-30 dana prije polaska 60% cijene aranžmana, · 30-0 dana prije polaska i nakon polaska 100 % cijene aranžmana. · Navedeni troškovi primjenjuju se i na promjene datuma polaska ili smještajnog objekta kao i na sve druge bitne promijene. Green planet zaračunava stvarne troškove zamjene ako putnik-nosilac ugovora otkaže putovanje, a nađe drugog korisnika iste rezervacije koji zadovoljava sve uvjete za korištenje navedenog aranžmana. Ukoliko 21 dan prije polaska na put putnik nije uplatio ostatak iznosa ili osigurao neospornu naplatu aranžmana, Green planet smatra da je putnik odustao od rezervacije, bez mogućnosti isplate uplaćene akontacije za putovanje. Ukoliko je agencija kupila avio karte ( pojedinačno) bez mogućnosti otkazivanja iste, agencija u slučaju otkaza putovanja u bilo kojem roku, ima pravo zadržati sredstva uplaćenih u iznosu kupljenih avio karata i uplate rezervacije za putnike.

7. Putni dokumenti, poštivanje propisa
Svaki putnik koje se prijavljuje za putovanje van zemlje dužan je imati važeće osobne isprave. Ako je za putovanje potrebna viza za ulazak u određenu zemlju organizator je dužan obavijestiti putnika o potrebnim dokumentima koji su potrebni za ishođenje vize. Organizator putovanja ne garantira za ishođenje i pravovaljanost vize. Putnik je dužan poštivati carinske i devizne propise. Ukoliko putnik zbog nepoštivanja propisa ne može nastaviti putovanje, sam snosi sve troškove i posljedice koje zbog toga nastanu. Ukoliko putnik za vrijeme trajanja putovanja izgubi putne dokumente ili mu budu ukradeni, dužan je na vlastiti trošak osigurati nove. Putnik je dužan brinuti se da on osobno, njegovi dokumenti i prtljaga ispune uvjete predviđene viznim, graničnim, carinskim, zdravstvenim i drugim propisima kako RH tako i zemlje u koju se putuje, pridržavati se kućnog reda u ugostiteljskim i hotelskim objektima te surađivati s predstavnikom organizatora putovanja i davateljima usluga u dobroj namjeri. U slučaju nepoštovanja navedenih obaveza putnik odgovara za načinjenu štetu, a Green planet otklanja svaku odgovornost za takvu štetu. U tom slučaju iznos štete putnik podmiruje kod vlasnika objekata (hotela, apartmana i sl.) na recepciji. Za destinacije za koje je potrebno cijepiti se prema propisima Svjetske zdravstvene organizacije treba posjedovati potvrde i dokumente o cijepljenju. U tom slučaju treba priložiti liječničku potvrdu da je cijepljenje provedeno. Putnik je dužan prilikom polaska na putovanje predočiti dokument o putovanju turističkom pratitelju, ova stavka odnosi se samo na organizirana putovanja. U slučaju nepoštivanja neke od ovih obveza, putnik odgovara organizatoru za učinjenu štetu.

* Obzirom na COVID situaciju, svim putnicima se preporučuje cijepljenje i posjedovanje COVID PUTOVNICE. U slučaju neposjedovanja COVID  PUTOVNICE obavezno je PCR  testiranje u polasku i pri povratku o vlastitom trošku. U slučaju da rezultati PCR testa budu pozitivni agencija ne snosi odgovornost za neodlazak putnika na destinaciju ili odlazak u karantenu po povratku i putnici ga plaćaju o vlastitom trošku. 

U slučaju zakonske promjene uvjeta ulaska u određenu zemlju vezano za COVID epidemiju, agencija Green planet travel se odriče bilo kakve odgovornosti.

8. Paket putnog osiguranja
Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, djelatnici agencije dužni su putniku ponuditi “paket” putnog osiguranja koji se sastoji od: zdravstvenog osiguranja za vrijeme boravka u inozemstvu, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, osiguranje prtljage, te osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje od otkaza vrijedi samo u slučajevima: vojni poziv, bolest, smrtni slučaj u užoj obitelji i to uz obaveznu pismenu potvrdu. Potpisom ugovora putnik potvrđuje da mu je ponuđen paket putnih osiguranja. U slučaju da putnik zahtijeva navedena osiguranja, ona se mogu izravno ugovoriti kod osiguravatelja ili kod Green planet , pri čemu Green planet sudjeluje samo kao posrednik. U slučaju aktiviranja police putnog osiguranja putnik može kontaktirati Uniqa osiguranje . Polica putnog osiguranja ne može se ugovoriti naknadno!!!

9. Zaštita osobnih podataka
Putnik osobne podatke daje dobrovoljno. Osobni podaci putnika potrebni su u procesu realizacije ugovorenih aranžmana i koristit će se za daljnju komunikaciju. Green planet se obvezuje da osobne podatke putnika neće iznijeti iz zemlje osim u svrhu realizacije ugovorenih aranžmana. Iznimka od davanja osobnih podataka trećim osobama odnosi se na ugovaranje polica putnog osiguranja, odnosno ukoliko putnik zaključi policu osiguranja, tada će se njegovi osobni podaci proslijediti osiguravajućem društvu. Osobni podaci putnika čuvat će se u bazi podataka agencije. Putnik je suglasan da se njegovi osobni podaci mogu koristiti u svrhu marketinških akcija Green planet . Potpisom na prijavni obrazac putnik je suglasan da dostavljene osobne podatke, Green Planet koristi za osobne svrhe organizacije putovanja i da ih čuva u svojoj arhivi.

10. Rješavanje prigovora
Putnik ima pravo prigovora zbog neispunjene ugovorene usluge. Putnik je dužan uložiti pismeni prigovor Green planet i to u roku od 8 dana od dana završetka putovanja. Prigovori uloženi nakon isteka roka od 8 dana neće se uzeti u razmatranje. Naglašavamo da je u interesu putnika da nastupa u dobroj namjeri i iskaže volju za rješavanjem prigovora u tijeku putovanja te svoj pismeni prigovor uputi davatelju usluge na licu mjesta (recepciji, prijevozniku, ugostitelju ili turističkoj agenciji u odredištu) te od davatelja usluga zatraži pismenu potvrdu da je zaprimio prigovor. Svaki putnik / nositelj ugovora prigovor podnosi zasebno. Green planet neće uzeti u razmatranje grupne prigovore. Green planet je dužan donijeti pismeni odgovor na prigovor u roku od 14 dana po primitku prigovora. Ako je potrebno radi prikupljanja informacija i provjere navoda iz prigovora, Green planet može odgoditi rok donošenje rješenja za još 14 dana, a o čemu je dužan, u pismenom obliku, obavijestiti putnika podnosioca prigovora. Green planet će riješiti samo one prigovore za koje putnik dostavi dokaz da je uputio pismeni prigovor davatelju usluge na licu mjesta i da se uzrok nije mogao otkloniti na licu mjesta. Ukoliko je zbog krivnje Green planet došlo do neispunjenja programa ili dijela usluga, putnik ima pravo na naknadu u visini stvarne vrijednosti neiskorištenih usluga i ne može obuhvatiti već iskorištene usluge kao ni cjelokupni iznos aranžmana.

11. Prtljaga
Na čarterskim letovima putnik ima pravo na besplatan prijevoz do 20 kg prtljage kao i na redovnim zračnim letovima. Djeca do 2 godine nemaju pravo na besplatan prijevoz prtljage. Putniku se preporuča osiguranje prtljage kod osiguravajućeg društva. Organizator društva nije odgovoran za izgubljenu, uništenu ili ukradenu prtljagu, kao ni za krađu prtljage ili dragocjenosti u hotelu.

12. Putovanja u organizaciji drugih organizatora/turoperatora
Za svaki pojedini program primjenjuju se uvjeti odgovornog organizatora koji je naveden za to putovanje. Svi programi u kojima Green planet nastupa kao posrednik, Green planet ne odgovara za provedbu putovanja odnosno turističkih aranžmana kojima nije odgovorni organizator već samo posreduje u prodaji. Svi turistički aranžmani koje Green planet zastupa kao posrednik posebno su označeni, a što će biti vidljivo na ugovoru o putovanju. U tom slučaju primjenjuju se opći uvjeti navedenog odgovornog organizatora putovanja. Potpisivanjem ugovora ugovaratelj/putnik u cijelosti prihvaća program i uvjete putovanja.

13. Nadležnost suda
Stranke se obvezuju da će moguće sporne slučajeve riješiti sporazumno. U slučaju spora nadležan je sud u Osijeku, primjenjuje se hrvatsko pravo.

14. Završne odredbe
Opći uvjeti i uputstva o putovanju su sastavni dio ugovora kojeg ugovaretelj/putnik sklapa sa Green planet odnosno ovlaštenom turističkom agencijom u kojoj se prijavio za putovanje u organizaciji Green planet . Ovo izdanje uvjeta putovanja stupa na snagu 08. lipnja 2016. godine.

Dokumenti

 


 

Green Planet Travel – turistička agencija

OIB: 6655774863
Sjedište: Š. Petefija 206b, Osijek, Hrvatska
Ured u Zagrebu: Šestinski dol 99a
ŽR: Raiffeisen BANK
IBAN: HR9124840081105420411

Odgovorna osoba: Vlatko Kalapoš

Temeljni kapital: 20 000, 00 kn (uplaćen u cijelosti)
ID-kod: HR-AB-31-080727887

 


 

Mobitel: +385 91 333 9999

E-mail: info@gptravel.eu

Imate pitanja?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • splash
 • explore
Istražite više!
Pregledajte sve destinacije!