• GRUZIJA- 10 dana čarolije

 • alt

GRUZIJA - 10 dana uživanja

 

Doživite jedan sasvim drugačiji svijet sa neobičnom jedinstvenom kulturom i toplim, srdačnim i vedrim ljudima. Posjetite GRUZIJU ( GEORGIA)  – nevjerojatnu zemlju sa divljom prirodom, veličanstvenim planinama,  pećinama, povijesnim spomenicima i plesovima, bogatom tradicionalnom kuhinjom i vrhunskim vinima. Odlični hoteli ( svi 4 *), vrhunska organizacija, 3 degustacije vina, male grupe ( 10-12 putnika) garancija su odličnog provoda i nezaboravnog iskustva…

 

1.890,00 €
(14.241,00 kn)
broj dana
10 dana
broj dana
 • 25.04-4.05.2024
Zanima Vas? KONTAKTIRAJTE NAS

Plan putovanja

 

1 DAN:  Okupljanje putnika u zračnoj luci “ Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu, te polazak na let za Varšavu. U Varšavi presjedanje na let za Gruziju ( Tbilisi)…

 1. DAN: Dolazak u Tbilisi u jutarnjim satima, obavljanje formalnosti i susret sa našim vodičem i domaćinom na putovanju, te transfer u hotel- 4 * u Tbilisi. Rani check inn, odmor u hotelu te po dogovoru sastanak sa vodičem i šetnja gradom ( obilazak centra grada, znamenitosti, kava, druženje i večera po dogovoru…slobodno vrijeme. Noćenje u hotelu.
 2. DAN: Nakon doručka, započinjemo sa obilaskom grada Tbilisija. Razgled grada Tbilisija je najuzbudljivije iskustvo, jer je to glavni grad Gruzije koji je osnovao kralj Vakhtang Gorgasali u 6. stoljeću. Tbilisi je zanimljiva  kombinacija kulturoloških razlika.  Prvo ćemo posjetiti stari grad Tbilisija, koji je izuzetno jedinstven sa svojom arhitekturom, lokalnim tržnicama, suvenirima, malenim šarenim ulicama, tvrđavama i pogledom. Vidjet ćemo svjetski poznate sumporne kupke, gruzijsko-armenske crkve i šijitsku džamiju jedne pored drugih, odražavajući prihvaćanje i toleranciju grada prema različitim religijama. Također, liftom ćemo razgledati tvrđavu Narikala, koja je jedna od najstarijih povijesnih građevina u našoj zemlji – podignuta u 4. stoljeću.  Posjetit ćemo dobro poznate crkve – Anchiskhati i Sioni, dok istražujemo nevjerojatan stari grad. Prošetat ćemo i trgom Meidan.  Imati ćemo  priliku vidjeti prekrasnu liticu Metekhi sa živopisnim zgradama i crkvama na njoj – nedvojbeno privlačan pogled. Šećući kroz malene ulice istražit ćemo ulicu Shardeni, koja je poznata po ugodnim caffe-barovima i umjetničkim galerijama. Naposljetku, prošetat ćemo se do avenije Rustaveli, gdje će atrakcije, poput Tbilisijskog opernog i baletnog kazališta, parlamenta, Rustavelijevog kazališta i poznatih umjetničkih galerija privući vašu pozornost i pružiti kozmopolitsku atmosferu.

Zatim posjećujemo  lokalnu obiteljsku vinariju – Laliashvilebi, gdje ćemo imati degustaciju vina uz gruzijski snek-zakusku.

Noćenje u Tbilisiju

DAN 4:TBILISI-ANANURI-KAZBEGI-GUDAURI

Nakon doručka, započet ćemo naše putovanje prema sjeveru. Nakon prekrasnog pogleda na rezervoar vode Jinvali, vidjet ćemo kompleks dvorca Ananuri. Doživio je mnoge povijesne akcije, zbog toga su do danas preživjeli samo dijelovi iz ranog stoljeća. Nalazi se iznad 900 metara nadmorske visine, zbog čega će vam pogled oduzeti dah. Potom ćemo nastaviti naš nevjerojatan put do Stepantsminda-Kazbegi, gdje se nalazi srednjovjekovna, izuzetno lijepa i poznata crkva Gergeti Trojstva. Gergeti se nalazi na vrhu brda, zbog čega koristimo džipove 4X4 za vožnju do crkve. . Nevjerojatni pogledi na ogromne planine i crkvu Gergeti – donijet će vam emocije kojima se radujete. Imat ćete priliku vidjeti lokaciju koju je Telegraph uvrstio među najljepše crkve na svijetu. Osjetit ćete mističnost planina, prirode i malih sela. Lokalno stanovništvo će vas iznenaditi svojom gostoljubivošću. Nakon toga ćemo posjetiti obitelj Ketinos i održati masterclass Khinkali (gruzijske mesne okruglice). Nakon ovog putovanja, preselit ćemo se u Gudauri. U Gudauriju ćemo također vidjeti vrlo lijepe znamenitosti i lokalitete i imati vremena za slikanje. .

Noćenje u Gudauri.

 1. dan – Gudauri-Mtskheta-Uplistsikhe-Gori-Kutaisi (B/-/-)

Nakon doručka krećemo prema Mtskheti. Mtskheta je destinacija koju obožavaju putnici  iz cijelog svijeta. Nudi kulturu koja spaja Rimsko, Perzijsko i Bizantsko Carstvo. Mtskheta je prethodni glavni grad Gruzije, što govori o njegovoj veličini i važnosti za gruzijski narod. Arhitektura, lokalne tržnice, ručno rađena keramika, prekrasne autentične boje, pozdravi lokalnog stanovništva i ukusna hrana učinit će da se zaljubite u Mtskhetu. UNESCO se bori za očuvanje svoje autentičnosti, jer okuplja dosta povijesnih građevina. Među njima treba spomenuti nevjerojatnu katedralu Svetitskhoveli, koju ćete razgledati. U stvari, 1973. UNESCO je Mtskhetu odobrio kao grad-muzej i započeo s planom da se zadrži. Posjetit ćete i učiti o gradu koji nosi veliku povijest i iskustvo. Na putu ćete imati odličnu priliku vidjeti samostan Svetog Križa Jvari – spomenik koji govori o povijesti kršćanstva u Gruziji, a pogledi iz samostana će vas pozitivno iznenaditi. Nakon toga ćemo se odvesti do Uplistsikhea, koji je nedvojbeno jedna od najtraženijih destinacija, budući da je ovo grad u špilji. Predstavlja srednjovjekovno doba, kada je ovo specifično mjesto bilo najsigurnije mjesto za život. Riječ po riječ Uflistsikhe znači “Gospodnja tvrđava”, što izravno znači da je ovo mjesto mirno, sigurno i pouzdano. Imat ćete priliku razgledati ovaj prekrasan grad iznutra, dotaknut ćete povijest bez ikakvih prepreka. Kamenitim putem pješice ćete se popeti do crkve odakle se pruža prekrasan pogled. Nakon vožnje do Gorija, gdje ćemo imati priliku posjetiti muzej posvećen životu i ostavštini Josipa Staljina, bivšeg vođe Sovjetskog Saveza. Muzej je smješten u maloj drvenoj kući u kojoj je Staljin rođen i proveo djetinjstvo, a uključuje zbirku artefakata i izložaka koji detaljno opisuju njegov život i političku karijeru. Posjetitelji mogu istražiti razne prostorije u kući, uključujući spavaću sobu u kojoj je rođen Staljin, i saznati više o njegovom odrastanju u Gruziji. Vožnja prema Kutaisiju.

Noćenje u Kutaisiju

Dan 6 – obilazak grada Kutaisija-kanjon Martvili-Kutaisi (B/-/-)

Nakon doručka lutat ćemo ljupkim ulicama očaravajućeg Kutaisija, očarani toplom gostoljubivošću njegovih ljudi. Razgled grada Kutaisije otkrit će njegovu bogatu baštinu jer će nas odvesti do mjesta poput Kolhidske fontane i Bijelog mosta. Sa svojim duhom dobrodošlice i fascinantnim znamenitostima, Kutaisi obećava autentično gruzijsko iskustvo koje će ostaviti trajan dojam. Posjetit ćemo samostan Gelati (12. st. UNESCO baština).

Nakon Gelatija, posjetit ćemo kanjon Martvili. Ova lokacija je izuzetno poznata jer sadrži prekrasne prirodne dijelove kao što su vodopad, dvorišta, kamene konstrukcije, rijeka i sam kanjon. Ovo iskustvo će vam zauvijek ostati u sjećanju, a mjesto je predivno za slikanje…Izlet brodom do kanjona Martvili…

Povratak u Kutaisi gdje imamo noćenje.

 

 1. DAN: KUTAISI-PROMETEJEVA PEĆINA-TBILISI

Nakon doručka posjetit ćemo Prometejevu špilju. Prirodni spomenik Prometejeva špilja nalazi se u općini Tskaltubo, regija Imereti. Duga je 1,8 km i nalazi se 40 metara ispod razine mora. 1-satna turistička ruta špilje Promete prolazi kroz dvoranu Argonauta, dvoranu Kolkheti, dvoranu Medea, dvoranu ljubavi, dvoranu Prometeja i dvoranu Iberia.

Nakon ovog nevjerojatnog iskustva odvest ćemo se do vinarije Nebi u Chardakhiju, gdje ćemo imati degustaciju ukusnog vina koje proizvodi obitelj naših domaćina, te nakon degustacije polazak za Tbilisi.

Dolazak u hotel i slobodno vrijeme, noćenje.

 

 1. dan: Tbilisi-Ikalto-Alaverdi-Tsinandali-Telavi (B/-/-)

Nakon doručka započinjemo naše putovanje prema Kakhetiju – glavnom gradu regije vina. Prije svega, posjetit ćemo katedralu Alaverdi. Priča o Alaverdi katedrali vezana je za redovnika Ioseba koji je došao u 6. stoljeću iz Asirije i propovijedao kršćanstvo lokalnom stanovništvu. Lokacija katedrale Alaverdi je zapanjujuća s ogromnim horizontalnim zemljištem oko nje. Ovaj pogled će vas oduševiti. Zatim ćemo se preseliti do samostana Ikalto utemeljenog u 6. stoljeću. Kasnije je mjesto postalo duhovno i obrazovno središte istočne Gruzije. Ova činjenica govori o njegovoj važnosti za gruzijski narod. Tijekom ekskurzije saznat ćete sve zanimljivosti o Ikaltu.

Nakon Ikalta posjetit ćemo Tsinandali, jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Gruziji. Razgledat ćemo muzej Tsinandali s nevjerojatnom šarenom arhitekturom, poviješću i njegovanim dvorištima. Tsinandali se čuva muzej princa Aleksandra Chavchavadzea, koji datira iz 19. stoljeća. Tsinandali je prvi rekreacijski prostor europskog tipa. Europske arhitekte i vrtlare doveo je sam Aleksandar. Obratite pažnju na ‘THE LOVE LANE’ u vrtu! Vjeruje se da ljubavnici trebaju proći stazom zatvorenih očiju, ali vedra srca da bi imali sretan život. Zapravo, ovo je mjesto gdje je Aleksandrova kći Nino upoznala svog životnog ljubavnika – Gribojedova.

Govoreći o regiji Kakheti, treba spomenuti njenu glavnu vrijednost – vino. Diljem svijeta stručnjaci za vino istinski poštuju gruzijska vina, kulturu grožđa i jedinstvenu tradiciju proizvodnje vina. Čak iu šetnji ulicama, spomenut ćemo gruzijske tradicionalne posude za vino zvane Kvevri. Zapravo, tradiciju proizvodnje gruzijskog vina čuva UNESCO zbog njezine povijesti, važnosti i jedinstvenosti. S obzirom na tradiciju proizvodnje gruzijskog vina, nedvojbeno ćemo imati pet čaša degustacije tradicionalnog gruzijskog vina u staroj, povijesnoj vinariji Tsinandali – ovo je iskustvo koje nikada nećete zaboraviti. Na kraju ćemo se odvesti u Telavi koji će vas natjerati da povjerujete u njegovu moć mira. Njegova arhitektura, boje, ulice, povijesni spomenici i lokalni ljudi će vas pozitivno iznenaditi.

Noćenje u Telaviju

 

Dan 9–Telavi-Gremi-Kvareli-Sighnaghi-Tbilisi (B/-/-)

Nakon doručka, započet ćemo naš prekrasan dan posjetom samostanu Gremi, koji sadrži veliko povijesno iskustvo. Imat ćete priliku razgledati prekrasnu crkvu smještenu na uzvišenju s koje se pruža prekrasan pogled na Kakhetiju. Ući ćete u prekrasnu crkvu sa stoljetnim interijerom, zidovima i oltarom. Nakon ovog lijepog iskustva, odvest ćemo se do Kvarelija, gdje se nalazi jedna od najpoznatijih i najpoznatijih vinarija Gvirabi. Vinarija Gvirabi prirodno je 7,7 km dug tunel usječen u kamenoj planinskoj pećini. U Gvirabiju ćemo imati 5 čaša degustacije tradicionalnog vina kvevri. Detaljne informacije o našoj tradiciji proizvodnje vina čut ćete od vinara. Prošetat ćete ovim tunelom i razgledati sve potrebne instrumente i posuđe koje lokalne obitelji koriste za proizvodnju vina. Vinarija će Vam pružiti priliku da kušate vlastitu proizvodnju, koja je vrhunske kvalitete. Na izlazu  ćete moći kupiti gruzijska vina koja ste već kušali. Nakon Kvarelija selimo se u Sighnagi. Sighnagi je jedan od najpoetičnijih gradova u Gruziji, jer ga zovu “grad ljubavi”. Ulice, arhitektura, lokalni ljudi i atmosfera natjerat će vas da povjerujete u istinitost ovih riječi. Sighnagi je dobro poznat po svojoj izvrsnoj kulturi, tradiciji, hrani i povijesti. Zapravo, to je bila jedna od glavnih destinacija za odmor za ‘put svile’. Grad se nalazi u dolini Alazani, odakle se pruža fascinantan pogled na planine Kavkaz. Slika će vas nesumnjivo očarati. Šetnja ulicama, pogled na prekrasne minimalističke fasade kuća i dobrodošlicu gruzijskom narodu doimaju se kao romantična mističnost. Ovo je grad koji morate vidjeti, koji će zauvijek ostati u vašem srcu. Na kraju dana izleta, odvest ćemo se natrag u Tbilisi.

Noćenje u Tbilisiju

 

10.DAN

Ovisno o vremenu leta, transfer u zračnu luku i let  iz Tbilisija za Varšavu, i nastavak putovanja za Zagreb.

Završetak našega putovanja do idućeg susreta…

CIJENA PUTOVANJA: 1890 eura

U cijenu aranžmana je uključeno:

 

 • povratne avio karte sa svim davanjima
 • Prijevozi i tranferi na cijelom putu
 • Profesionalni vodič na engleskom jeziku
 • 02 noćenja u Kutaisiju
 • 04 noćenja u Tbilisiju
 • 01 noćenje u Gudauri
 • 01 noćenje u Telaviju
 • Khinkali masterclass u Kazbegi ( škola kuhanja gruzijskih specijaliteta…).
 • Degustacija vina u Chardakhiju, Tsinandaliju, Kvareliju, Tbilisiju
 • Sve kotizacije prema Programu
 • 0,5 litara vode po osobi dnevno
 • džipovi 4×4 u Kazbegi
 • Narikala žičara
 • Sva noćenja u hotelima ( svi hoteli 4 *) sa doručkom

Hoteli: Tbilisi: Astoria hotel , Kutaisi: Hotel Kutaisi, Gudauri: Hotel Best Western, Telavi: Hotel Holiday inn Telavi  ( ili hoteli iste kategorije…).

 

Cijena ne uključuje:

 

 • Putno osiguranje
 • Osobni troškovi na putu
 • Dodatni obroci koji nisu navedeni u program ( jedemo u lokalnim restoranima ili po želji)
 • Napojnice za cijelo putovanje ( 70 eura po osobi)
 • Sve što nije navedeno u programu

 

 

 

 

 

Uvjeti putovanja

GREEN PLANET d.o.o. turistička agencija, sjedište: Š. Petefija 206b, OSIJEK, OIB: 66557748633 , MB: 2423898, ID-kod:HR-AB-31-080727887

1. Sadržaj aranžmana
Organizator putovanja Green planet d.o.o. (u daljnjem tekstu Green planet ) jamči provedbu programa prema planu i programu aranžmana koji on organizira i koji ste primili. Sadržaj aranžmana organizator će ostvariti u potpunosti osim u slučaju izuzetnih okolnosti (rat, nemiri, štrajkovi, terorističke akcije, sanitarni poremećaji, elementarne nepogode, intervencije nadležnih vlasti i sl koje su izvan mogućnosti utjecaja Green Planet travel). Aranžmani agencije sadržavaju smještaj, boravak i logistiku u egzotičnim zemljama svijeta, te svi putnici moraju prihvatiti specifičnosti određene destinacije, zakone zemlje u kojoj borave,  moguće promjene programa i itinerera u slučaju opravdanih okolnosti, te se agencija odriče bilo kakve odgovornosti za prigovore usmjerene na specifične okolnosti navedene destinacije, njihov način komunikacije i kulturoloških razlika, u odnosu na Europske. Za boravak na destinacijama u regiji ( BiH, Makedonija…) vrijedi program putovanja istaknut na stranici.

2. Rezervacije i plaćanje
Prijave za putovanje primaju se u agenciji Green planet ( putem prijave za put0vanje poslane mailom) . Prilikom prijave, za daleka putovanja , putnik uplaćuje  20% cijene aranžmana (ukoliko u programu nije navedeno drugačije), te ostatak iznosa uplaćuje se jednake mjesečne rate, a zadnja rata  najkasnije 21 dan prije početka putovanja ili se osigurava dokumentacija za nespornu naplatu ukupne cijene do ugovorenog roka plaćanja, osim za jednodnevne izlete kada je plaćanje isključivo jednokratno. Za individualne rezervacije kao i za sve rezervacije “na upit” (kada za pojedini aranžman u trenutku prijave putnika za određeno putovanje nema mjesta ali ih je Green planet u mogućnosti osigurati dodatno). U slučaju uplaćenog i potvrđenog aranžmana, svaka promjena datuma i korisnika putovanja plaća se prema važećim cjenicima usluga i pravilima kompanija. Za destinacije u regiji ( Np Sutjeska, Makedonija, Baranja) putnik kod prijave uplaćuje polovicu iznosa, a drugu polovicu tjedan dana prije putovanja .

3. Sadržaj i cijena aranžmana
Sadržaj aranžmana, odnosno cijena aranžmana uključuje sve što je organizator putovanja naveo u programu putovanja osim fakultativnih izleta koji nisu uključeni u cijenu aranžmana. Navedene cijene u cjeniku i programima vrijede za plaćanje gotovinom ( na žiro račun). Ove se usluge trebaju zatražiti prilikom prijave i doplaćuju se na cijenu aranžmana. Fakultativne i posebne usluge koje putnik zatraži tijekom trajanja putovanja plaćaju se turističkom pratitelju ili predstavniku organizatora putovanja u valuti zemlje u kojoj se usluga pruža. Cijene aranžmana objavljene su u eurima , a izračunate su prema cijenama usluga u referentnim valutama po prodajnom tečaju poslovne banke organizatora putovanja na određeni dan. Green planet može, najkasnije 20 dana prije početka putovanja, zahtijevati povećanje ugovorene cijene ako je nakon sklapanja ugovora došlo do promjene valutnih tečajeva ili do promjene u tarifama prijevoznika ili hotelijera, uključujući povećanje troškova goriva ili povećanje pristojbi i to isključivo u pismenom obliku. Putnik se obvezuje prihvatiti povećanje ugovorene cijene do 10%. Ukoliko dođe do povećanja ugovorene cijene u iznosu većem od 10% putnik ima pravo odustati od aranžmana, s tim da je to dužan pismenim putem priopćiti Green planet u roku od 2 dana od primljene obavijesti. U slučaju odustanka od aranžmana putnik nema pravo na nadoknadu štete. Ako putnik svoj odustanak ne dostavi Green planet u pismenom obliku i u navedenom roku, smatra se da je suglasan s promjenom cijene.

4. Kategorizacija i opis usluga
Ponuđeni smještajni objekti, restorani, prijevozna sredstva i dr. opisani su prema službenoj kategorizaciji u vrijeme izdavanja programa i podložni su nadzoru mjesnih turističkih organizacija. Kategorizacije nisu iste u različitim destinacijama i stoga nisu usporedive, stoga organizator nije odgovoran ako dođe do promjene kategorizacije. Putovanja agencije Green planet travel su većinom u egzotične destinacije te svi putnici prihvaćaju lokalne običaje, komunikaciju, hranu i specifičan način ophođenja prema gostima.

5. Otkazivanje putovanja od strane Green Planet Travela ili promjena programa
Ako nastupe izvanredne okolnosti koje se ne mogu predvidjeti, izbjeći ili ukloniti organizator putovanja ima pravo izmijeniti program. Smještaj koji je ugovoren može se zamijeniti samo sa smještajem u objektu iste ili više kategorije. Ukoliko se ne prijavi potreban broj putnika predviđen za određeni aranžman organizator može također otkazati aranžman. Organizator putovanja dužan je obavijestiti putnike o otkazu putovanja najmanje 5 dana prije početka aranžmana, te im vratiti sav uplaćeni iznos aranžmana. Green planet zadržava pravo promjene dana ili sata putovanja zbog promjene reda letenja ili zbog nastupanja nepredviđenih okolnosti, pravo promjene smjera putovanja ukoliko se promijene uvjeti za putovanje (promijenjen red letenje, sigurnosna situacija u određenoj zemlji, elementarne nepogode ili druge situacije na koje Green planet ne može utjecati) i to bez naknade štete, a prema važećim propisima u domaćem i međunarodnom prometu. Green planet ne preuzima odgovornost za promjene radi nepredviđenih okolnosti i više sile u toku putovanja. U tom slučaju može osigurati usluge s obzirom na danu situaciju. Green planet ne odgovara za eventualne pogreške u tisku programa u sklopu brošura/kataloga kao i za pogrešne unose podataka od strane operatera na Green planet travel web-stranicama.

U  slučaju nemogućnosti realizacije putovanja zbog „više sile“ (elementarne nepogodne, epidemije, ratnog stanja itd.) agencija ne snosi nikakvu odgovornost.( putnici su dužni zaključiti policu osiguranja)

6. Otkazivanje putovanja od strane putnika
Ukoliko putnik otkaže uplaćeni aranžman, Green planet od ukupne cijene aranžmana zadržava (ako u programu nije navedeno drugačije): Europska putovanja: do 30 dana prije polaska 10% cijene aranžmana, a najmanje 20 eura  · 29-22 dana prije polaska 30% cijene aranžmana, · 21-15 dana prije polaska 50% cijene aranžmana, · 14-8 dana prije polaska 80% cijene aranžmana, · 7-0 dana prije i nakon polaska 100% cijene aranžmana. · Daleka putovanja: do 45 dana prije polaska 25% cijene ukupnog  aranžmana, · 45-30 dana prije polaska 60% cijene ukupnog  aranžmana, · 30-0 dana prije polaska i nakon polaska 100 % cijene ukupnog  aranžmana. Za putovanje u zemlje regije ( BiH, Makedonija, Hrvatska..) putnik može otkazati putovanje iz opravdanog razloga, a sa agencijom dogovara iznos povrata. Ukoliko je izvršena rezervacija smještaja, putnik snosi cijenu rezervacije, najmanje 30 % cijene od cijene aranžmana.  Navedeni troškovi primjenjuju se i na promjene datuma polaska ili smještajnog objekta kao i na sve druge bitne promijene. Green planet zaračunava stvarne troškove zamjene ako putnik-nosilac ugovora otkaže putovanje, a nađe drugog korisnika iste rezervacije koji zadovoljava sve uvjete za korištenje navedenog aranžmana. Ukoliko 21 dan prije polaska na put putnik nije uplatio ostatak iznosa ili osigurao neospornu naplatu aranžmana, Green planet smatra da je putnik odustao od rezervacije, bez mogućnosti isplate uplaćene akontacije za putovanje. Ukoliko je agencija kupila avio karte ( pojedinačno) bez mogućnosti otkazivanja iste, agencija u slučaju otkaza putovanja u bilo kojem roku, ima pravo zadržati sredstva uplaćenih u iznosu kupljenih avio karata i uplate rezervacije za putnike.

Putnicima se sugerira da prilikom prijave na putovanje ( sve destinacije) naprave policu osiguranja sa klauzulom OTKAZA u opravdanim slučajevima, te na taj način ako ispune uvjete otkaza dobivaju 90 % uplaćenog iznosa od osiguravajućeg društva.

7. Putni dokumenti, poštivanje propisa
Svaki putnik koje se prijavljuje za putovanje van zemlje dužan je imati važeće osobne isprave. Ako je za putovanje potrebna viza za ulazak u određenu zemlju organizator je dužan obavijestiti putnika o potrebnim dokumentima koji su potrebni za ishođenje vize. Organizator putovanja ne garantira za ishođenje i pravovaljanost vize. Putnik je dužan poštivati carinske i devizne propise. Ukoliko putnik zbog nepoštivanja propisa ne može nastaviti putovanje, sam snosi sve troškove i posljedice koje zbog toga nastanu. Ukoliko putnik za vrijeme trajanja putovanja izgubi putne dokumente ili mu budu ukradeni, dužan je na vlastiti trošak osigurati nove. Putnik je dužan brinuti se da on osobno, njegovi dokumenti i prtljaga ispune uvjete predviđene viznim, graničnim, carinskim, zdravstvenim i drugim propisima kako RH tako i zemlje u koju se putuje, pridržavati se kućnog reda u ugostiteljskim i hotelskim objektima te surađivati s predstavnikom organizatora putovanja i davateljima usluga u dobroj namjeri. U slučaju nepoštovanja navedenih obaveza putnik odgovara za načinjenu štetu, a Green planet otklanja svaku odgovornost za takvu štetu. U tom slučaju iznos štete putnik podmiruje kod vlasnika objekata (hotela, apartmana i sl.) na recepciji. Za destinacije za koje je potrebno cijepiti se prema propisima Svjetske zdravstvene organizacije treba posjedovati potvrde i dokumente o cijepljenju. U tom slučaju treba priložiti liječničku potvrdu da je cijepljenje provedeno. Putnik je dužan prilikom polaska na putovanje predočiti dokument o putovanju turističkom pratitelju, ova stavka odnosi se samo na organizirana putovanja. U slučaju nepoštivanja neke od ovih obveza, putnik odgovara organizatoru za učinjenu štetu.

* Obzirom na COVID situaciju, svim putnicima se preporučuje cijepljenje i posjedovanje COVID PUTOVNICE. U slučaju neposjedovanja COVID  PUTOVNICE obavezno je PCR  testiranje u polasku i pri povratku o vlastitom trošku. U slučaju da rezultati PCR testa budu pozitivni agencija ne snosi odgovornost za neodlazak putnika na destinaciju ili odlazak u karantenu po povratku i putnici ga plaćaju o vlastitom trošku. 

U slučaju zakonske promjene uvjeta ulaska u određenu zemlju vezano za COVID epidemiju, agencija Green planet travel se odriče bilo kakve odgovornosti.

8. Paket putnog osiguranja
Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, djelatnici agencije dužni su putniku ponuditi “paket” putnog osiguranja koji se sastoji od: zdravstvenog osiguranja za vrijeme boravka u inozemstvu, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, osiguranje prtljage, te osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje od otkaza vrijedi samo u slučajevima: vojni poziv, bolest, smrtni slučaj u užoj obitelji i to uz obaveznu pismenu potvrdu. Potpisom ugovora putnik potvrđuje da mu je ponuđen paket putnih osiguranja. U slučaju da putnik zahtijeva navedena osiguranja, ona se mogu izravno ugovoriti kod osiguravatelja ili kod Green planet , pri čemu Green planet sudjeluje samo kao posrednik. U slučaju aktiviranja police putnog osiguranja putnik može kontaktirati Uniqa osiguranje . Polica putnog osiguranja ne može se ugovoriti naknadno!!!

9. Zaštita osobnih podataka
Putnik osobne podatke daje dobrovoljno. Osobni podaci putnika potrebni su u procesu realizacije ugovorenih aranžmana i koristit će se za daljnju komunikaciju. Green planet se obvezuje da osobne podatke putnika neće iznijeti iz zemlje osim u svrhu realizacije ugovorenih aranžmana. Iznimka od davanja osobnih podataka trećim osobama odnosi se na ugovaranje polica putnog osiguranja, odnosno ukoliko putnik zaključi policu osiguranja, tada će se njegovi osobni podaci proslijediti osiguravajućem društvu. Osobni podaci putnika čuvat će se u bazi podataka agencije. Putnik je suglasan da se njegovi osobni podaci mogu koristiti u svrhu marketinških akcija Green planet . Potpisom na prijavni obrazac putnik je suglasan da dostavljene osobne podatke, Green Planet koristi za osobne svrhe organizacije putovanja i da ih čuva u svojoj arhivi.

10. Rješavanje prigovora
Putnik ima pravo prigovora zbog neispunjene ugovorene usluge. Putnik je dužan uložiti pismeni prigovor Green planet i to u roku od 8 dana od dana završetka putovanja. Prigovori uloženi nakon isteka roka od 8 dana neće se uzeti u razmatranje. Naglašavamo da je u interesu putnika da nastupa u dobroj namjeri i iskaže volju za rješavanjem prigovora u tijeku putovanja te svoj pismeni prigovor uputi davatelju usluge na licu mjesta (recepciji, prijevozniku, ugostitelju ili turističkoj agenciji u odredištu) te od davatelja usluga zatraži pismenu potvrdu da je zaprimio prigovor. Svaki putnik / nositelj ugovora prigovor podnosi zasebno. Green planet neće uzeti u razmatranje grupne prigovore. Green planet je dužan donijeti pismeni odgovor na prigovor u roku od 14 dana po primitku prigovora. Ako je potrebno radi prikupljanja informacija i provjere navoda iz prigovora, Green planet može odgoditi rok donošenje rješenja za još 14 dana, a o čemu je dužan, u pismenom obliku, obavijestiti putnika podnosioca prigovora. Green planet će riješiti samo one prigovore za koje putnik dostavi dokaz da je uputio pismeni prigovor davatelju usluge na licu mjesta i da se uzrok nije mogao otkloniti na licu mjesta. Ukoliko je zbog krivnje Green planet došlo do neispunjenja programa ili dijela usluga, putnik ima pravo na naknadu u visini stvarne vrijednosti neiskorištenih usluga i ne može obuhvatiti već iskorištene usluge kao ni cjelokupni iznos aranžmana.

11. Prtljaga
Na čarterskim letovima putnik ima pravo na besplatan prijevoz do 20 kg prtljage kao i na redovnim zračnim letovima. Djeca do 2 godine nemaju pravo na besplatan prijevoz prtljage. Putniku se preporuča osiguranje prtljage kod osiguravajućeg društva. Organizator društva nije odgovoran za izgubljenu, uništenu ili ukradenu prtljagu, kao ni za krađu prtljage ili dragocjenosti u hotelu.

12. Putovanja u organizaciji drugih organizatora/turoperatora
Za svaki pojedini program primjenjuju se uvjeti odgovornog organizatora koji je naveden za to putovanje. Svi programi u kojima Green planet nastupa kao posrednik, Green planet ne odgovara za provedbu putovanja odnosno turističkih aranžmana kojima nije odgovorni organizator već samo posreduje u prodaji. Svi turistički aranžmani koje Green planet zastupa kao posrednik posebno su označeni, a što će biti vidljivo na ugovoru o putovanju. U tom slučaju primjenjuju se opći uvjeti navedenog odgovornog organizatora putovanja. Potpisivanjem ugovora ugovaratelj/putnik u cijelosti prihvaća program i uvjete putovanja.

13. Nadležnost suda
Stranke se obvezuju da će moguće sporne slučajeve riješiti sporazumno. U slučaju spora nadležan je sud u Osijeku, primjenjuje se hrvatsko pravo.

14. Završne odredbe
Opći uvjeti i uputstva o putovanju su sastavni dio ugovora kojeg ugovaratelj/putnik sklapa sa Green planet odnosno ovlaštenom turističkom agencijom u kojoj se prijavio za putovanje u organizaciji Green planet . Ovo izdanje uvjeta putovanja stupa na snagu 08. lipnja 2016. godine.

Dokumenti

 


 

Green Planet Travel – turistička agencija

OIB: 6655774863
Sjedište: Š. Petefija 206b, Osijek, Hrvatska
ŽR: Raiffeisen BANK
IBAN: HR9124840081105420411

Odgovorna osoba: Vlatko Kalapoš

Temeljni kapital: 20 000, 00 kn (uplaćen u cijelosti)
ID-kod: HR-AB-31-080727887

 


 

Mobitel: +385 91 333 9999

E-mail: info@gptravel.eu

Imate pitanja?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • splash
 • explore
Istražite više!
Pregledajte sve destinacije!